Državna matura / Obrazac prigovora na ocjenjivanje

Državna matura / Obrazac prigovora na ocjenjivanje

Prvostupanjski prigovori učenika na ocjenjivanje ulažu se 10., 11. i 12. srpnja 2024., a u roku od 48 sati od objave rezultata, što znači najkasnije do 12. srpnja 2024. u 12.00 sati. Dakle, od 10. srpnja 2024. od 12.01 sati do 12. srpnja 2024. do 12.00 sati traje aktivnost ulaganja prigovora na ocjenjivanje.

 

Pritom iz NCVVO-a mole da prigovor bude napisan s kratkim obrazloženjem i da svakako trebate u prigovoru napisati točan broj zadatka na koji se prigovor odnosi. Također mole da ne ulažete prigovor koji glasi:

  • nedostaje mi jedan bod
  • odgovore nisam prepisao/prepisala na list za odgovore
  • Centar rješava samo one prigovore koji su upisani u sustav.
  • U prigovoru treba biti naveden broj zadatka, dobiveni bodovi te konkretan i argumentiran prigovor na bodovanje.
  • neće se razmatrati prigovori u kojima se navode privatni razlozi kao uzrok pogrešaka tijekom rješavanja ispita.
  • neće se razmatrati prigovori u kojima je navedeno da je učenik odnosno pristupnik zaboravio ili nije stigao prepisati odgovore na zadatke višestrukoga izbora na list za odgovore.
  • neće se razmatrati prigovori u kojima se traži ponovni pregled cijelog ispita jer učeniku „nedostaju jedan ili dva boda za prolaz“.
  • neće se razmatrati prigovori u kojima nije jasno i argumentirano obrazloženo zbog čega se smatra da je došlo do pogreške u bodovanju.

 

Prigovori se ulažu 10., 11. i 12. srpnja 2024. godine, a u roku od 48 sati od objave rezultata, što znači najkasnije do 12. srpnja 2024. godine u 12.00 sati.

U slučaju da ste u mogućnosti popuniti Prigovor elektroničkim putem, ispisati ga, vlastoručno ga potpisati te skenirati, možete mi dostaviti skenirani primjerak Prigovora i putem elektroničke pošte na adresu mario.tsrb.matijascic@gmail.com najkasnije do 12. srpnja 2024. godine u 12.00 sati. Uz skenirani primjerak, molim poslati i Word obrazac zbog lakšeg unosa prigovora u sustav.