Upis u 1. razred

UPIS UČENICA I UČENIKA
U 1. RAZRED

Ravnateljica
Đurđica Fuštar
prof.
Predsjednik Upisnog povjerenstava
Zoran Dumančić
mag. ing. el.

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

ŠKOLSKA GODINA 2024./2025.

OBRAZAC ZA PREDAJU DOKUMENATA

UPIS UČENICA I UČENIKA
ŠKOLSKA GODINA 2024./2025.

STRUKOVNI KURIKULUM/PROGRAM OBRAZOVANJA BROJ RAZREDNIH ODJELA BROJ UČENIKA MINIMALNI BROJ BODOVA
TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO 5 130 72
TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU 2 52 72
TEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU 2 52 70
TEHNIČAR ZA OČNU OPTIKU 1 26 68
UKUPNO 10 260

ANALIZA UPISA
ŠKOLSKA GODINA 2023./2024.

 

LETAK
UPISI U 1. RAZRED
ŠKOLSKA GODINA 2024./2025.

PREDMETI
VAŽNI ZA UPIS

ZAJEDNIČKI ELEMENT VREDNOVANJA KANDIDATA
Članak 7.
(1) Zajednički element vrednovanja za upis kandidata u sve srednjoškolske programe obrazovanja čine prosjeci zaključnih ocjena iz svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja.
Na takav način moguće je steći najviše 20 bodova.
… (4)…. vrednuju se i zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta:

Hrvatski jezik
Matematika
Prvi strani jezik (Engleski jezik, Njemački jezik)
Fizika
Tehnička kultura
Kemija.

Na takav način moguće je steći najviše 60 bodova.
UKUPNO MAKSIMALNO: 20 + 60 = 80

Tehnička škola Ruđera Boškovića neće provoditi posebne provjere znanja za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2024./2025.

UPUTE RODITELJIMA/SKRBNICMA I KANDIDATIMA
VAŽNE ZA UPIS

Navigacija procesom upisa u srednje škole može biti izazovna, ali s pravim alatima i informacijama, roditelji i kandidati mogu osjetiti olakšanje. Web stranica srednje.e-upisi.hr pruža korisne hodograme i upute koje su posebno dizajnirane za olakšavanje ovog važnog prijelaznog perioda. Osim toga, stranica nudi i odjeljak s Čestim pitanjima koji može biti iznimno koristan za rješavanje bilo kakvih nedoumica.

Korisničke upute na stranici srednje.e-upisi.hr detaljno objašnjavaju korake koje roditelji/skrbnici i kandidati trebaju poduzeti kako bi uspješno navigirali procesom prijave i upisa. Od registracije elektroničkog identiteta do finalizacije prijave, sve je objašnjeno jasno i sažeto, omogućujući glatko iskustvo upisa.

Za one koji traže dodatne informacije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pruža detaljne upute i odgovore na često postavljana pitanja na svojoj stranici. Ove informacije mogu biti od velike pomoći u razumijevanju elemenata i kriterija koji su ključni za izbor kandidata za upis u srednje škole.

Uz sve ove resurse dostupne online, roditelji i kandidati mogu se osjećati sigurnije i informiranije dok se pripremaju za sljedeći veliki korak u obrazovanju.

Sretno svim kandidatima na putu prema srednjoškolskom obrazovanju!

AKTIVNOSTI UNUTAR REDOVNE NASTAVE
I IZVANASTAVNE AKTIVNOSTI

Click Here
Previous slide
Next slide

Josip Ruđer Bošković

matematičar, fizičar, astronom…

https://www.high-endrolex.com/18

STRUKOVNI KURKULUMI
I PROGRAM OBRAZOVANJA

TEHNIČAR/TEHNIČARKA
ZA ELEKTRONIKU

Zanimanje tehničara za elektroniku je uzbudljivo i dinamično polje koje pruža priliku za rad s najnovijom tehnologijom. Svaki dan je nova avantura; možete raditi na popravcima, dizajnu ili čak razvoju novih elektroničkih uređaja. Ako vas zanima kako stvari rade i volite rješavati probleme, ovo bi moglo biti savršeno zanimanje za vas!

TEHNIČAR/TEHNIČARKA
ZA RAČUNALSTVO

Zanimanje tehničara za računalstvo je dinamično i izazovno. Kao tehničar za računalstvo, bit ćete odgovorni za instalaciju, konfiguraciju i održavanje računalnih sistema i mreža. Također ćete pružati tehničku podršku i rješavati probleme koji se mogu pojaviti. Ovo zanimanje zahtijeva stalno učenje i prilagodbu novim tehnologijama, što ga čini uzbudljivim i nikada dosadnim!

TEHNIČAR/TEHNIČARKA
ZA MEHATRONIKU

Tehničar za mehatroniku je zanimanje koje spaja znanja iz mehanike, elektronike i informatike kako bi se stvorili složeni sustavi koji mogu obavljati različite zadatke. Ovo je izuzetno dinamično i uzbudljivo polje koje nudi brojne mogućnosti za kreativnost i inovacije. Ako vas zanima tehnologija i kako stvari rade, ovo bi moglo biti savršeno zanimanje za vas!

TEHNIČAR/TEHNIČARKA
ZA OČNU OPTIKU

Tehničar za očnu optiku je stručnjak zadužen za izradu i prilagodbu naočala i kontaktnih leća prema individualnim potrebama klijenata. Ovo zanimanje zahtijeva preciznost, strpljenje i dobro razumijevanje kako ljudsko oko funkcionira. Tehničari za očnu optiku surađuju s oftalmolozima i optometristima kako bi osigurali najbolju moguću korekciju vida. Ako vas zanima rad s ljudima i imate sklonost prema tehničkim detaljima, ovo bi moglo biti savršeno zanimanje za vas!