Dron liga

Dron liga je edukativni projekt kojega financira Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a provode 4 srednje škole u suradnji s Hrvatskim interdisciplinarnim društvom.

Uključene škole u šk. god. 2021./2022. su Tehnička škola PožegaGimnazija Andrije Mohorovičića RijekaTehnička škola Zadar i Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb.

Projektom se učenice i učenike upućuje u osnove mehatronike, kao dio STEM-a, pretežno praktičnim radom s dronovima i popratnim naprednim tehnologijama.

Projekt Dron liga financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Ciljevi koji će se ostvariti projektom su učvrstiti motivaciju i povećati razinu znanja i vještina učenika za STEM područje, visokoškolsko obrazovanje ili rad u STEM području, razvijanje vještina 21. stoljeća te povezivanje srednjih škola s mogućnošću umrežavanja i daljnje suradnje u STEM aktivnostima i području. Dronovi kao moderna tehnologija potiču učenike na razumijevanje složenijih kognitivnih procesa potrebnih za usvajanje znanja iz područja fizike, matematike i informatike. Osposobljavanjem mladih za rad s dronovima kroz projekt Dron liga učenike srednjih škola ćemo usmjeriti prema STEM području i doprinijeti razvoju njihovih kompetencija značajnih dugoročno na tržištu rada.

Dronovi stigli u
Tehničku školu Ruđera Boškovića