Kategorije
Foto projekti

Foto natječaj Kad je prizma kataklizma

Povodom Noći knjige 2024. knjižnica raspisuje foto natječaj.

ROK ZA PRIJAVU: 28.3.-30.4.2024

Tema natječaja inspirirana je ovogodišnjom temom “Noći knjige” – Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena. Kroz ovu aktivnost zanima nas kako se nosite s izazovnim vremenima, gdje i kako pronalazite utjehu, motivaciju i rješenja za vlastite probleme.

Pozivamo vas da se javite na natječaj i pokažete svoje fotografsko umijeće te sposobnost korištenja umjetne inteligencije i provjerenih izvora informacija na internetu za vlastitu dobrobit.

UVJETI NATJEČAJA:

  • Sudjelovati mogu svi zainteresirani učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu.
  • Radovi koji se šalju na natječaj moraju sadržavati: digitalnu ili sken analogne fotografije, proizvoljan naslov fotografije te opis rješenja koji se traži u natječaju. Uz to potrebno je navesti i podatak o korištenom AI alatu ili poveznici koja vodi na korišteni sadržaj.
  • Jedan autor može prijaviti samo jedan rad.
  • Zajamčena je anonimnost autora prilikom prezentacije pristiglih radova.
  • Na natječaj se prijavljuje putem poveznice za slanje radova te poveznice za anonimnu prijavu, obje objavljene na mrežnim stranicama knjižnice, u virtualnoj knjižnici i profilima društvenih mreža.
  • Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima natječaja.
  • Organizator stječe pravo korištenja radova u svrhu natječaja, izložbe i promidžbe izložbe te promocije knjižnice i škole bez plaćanja naknade.

STRUČNO POVJERENSTVO U SASTAVU:

Žaneta Gerovac, prof.,

Margareta Kovač, mag. psych.,

Maja Medenjak, prof.,

odabrat će tri najuspješnija rada. O rezultatima natječaja odabrani autori bit će obaviješteni elektroničkom poštom. Svi pristigli uradci, bez otkrivanja identiteta autora, bit će izloženi u virtualnoj izložbi na stranicama školske knjižnice povodom “Noći knjige” te predstavljeni u digitalnom katalogu izložbe.