E-knjige

E-lektire

Na mrežnim stranicama eLektire možete pronaći cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i puno više više od toga.

Zbirka književnih tekstova na hrvatskome jeziku sadrži stotinjak tekstova među kojima su i naslovi s obveznog popisa lektire.

E-knjige

BEK (Besplatne elektroničke knjige) objavljuje probrane naslove suvremene hrvatske književne produkcije, omogućavajući legalan i besplatan pristup djelima zaštićenih autorskim pravima.

Projekt Gutenberg je platforma na kojoj možete besplatno čitati svjetske klasike kojima su istekla autorska prava. Dostupno više od 60 000 knjiga.

Open Library je projekt pokrenut 2007. godine unutar neprofitnog Internetskog arhiva koji, uz bibliografske podatke, nerijetko nudi i digitaliziranu verziju knjige.

International Children's Digital Library ima misiju objediniti i predstavit svjetsku dječju književnost. Listajte dječju književnost na 73 različita jezika!

DigiLibraries.com je digitalna knjižnica koja nudi veliku kolekciju e-knjiga.

Open Culture nudi preko 1 000 besplatnih audio knjiga koje možete slušati u MP3 formatu.

Universal Digital Library ima misiju objediniti svo svjetsko znanje na jednome mjestu.

ManyBooks je platforma s više od 50 000 besplatnih e-knjiga!

E-poezija

Antologija Utjeha kaosa izborom autora i pjesama ambiciozan je pokušaj čitanja suvremenoga hrvatskog pjesništva.

Izbor hrvatskog ljubavnog pjesništva od 19. do 21. st.

E-udžbenici

Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku otvorio je pristup svim sveučilišnim udžbenicima i priručnicima iz područja matematike kojima je izdavač.