Kategorije
Vijesti

Noć knjige

…obilježili smo promocijom knjige Josipa Juke Ugovor zle sudbine te otvorenjem izložbe Knjiga u slici.

 

Promocija knjige

Prije nekoliko dana Josip Juko, učenik 3.D razrednog odjela Tehničar za elektroniku, objavio je svoju prvu knjigu Ugovor zle sudbine. U podne, 23. travnja, uoči Noći knjige, na dan Svjetskog dana knjige i autorskih prava u timu Virtualna knjižnica, putem aplikacije Microsoft Teams, predstavili smo Josipovu knjigu učenicima i nastavnicima Škole. Promociju možete pogledati na poveznici.

Virtualna izložba Knjiga u slici

Natječajem, koji je bio otvoren od 11. ožujka do 20. travnja 2021. godine, prikupljeno je ukupno 24 fotografije poslane od strane 12 autora. Tema natječaja bila je izraditi fotografiju koja se referira na pročitano djelo prema vlastitom izboru, pritom se osvrćući na osobni dojam, emociju koja se pojavila čitanjem, neki segment djela, likove, odnose među likovima, atmosferu itd.
 
Prema ocjeni povjerenstva u sastavu: Žaneta Gerovac, prof., Goran Gomaz, dipl. ing. i Maja Medenjak, prof. nagrađeni su sljedeći autori:
 
  1. nagrada: Luka Šimunković, 3.N za fotografiju Sve moje Rane, Kathleen Glasgow
  2. nagrada: Sven Mrkonjić, 3.A za fotografiju The Queens Gambit, Walter Tevis
  3. nagrada: Jerko Ćubić, 2.N za fotografiju Lovac u Žitu, Jerome D. Salinger
Čestitke nagrađenima! Svim učenicima koji su prijavili svoje radove zahvaljujem na uloženom trudu, vremenu i angažmanu. Iznenađeni smo vašim idejama, razmišljanjima, pristupu tekstu i njegovoj vizualnoj prezentaciji. Zahvaljujući vama pripremili smo lijepu izložbu koju možete pogledati na poveznici klikom na sliku.