Kategorije
Vijesti

Antifoto natječaj

Povodom Noći knjige 2023. knjižnica raspisuje antifoto natječaj.

ROK ZA PRIJAVU: 10.3. – 14.4.2023.

Tema natječaja inspirirana je ovogodišnjom temom Noći knjigeumjetna inteligencija. Uspostavljanje suvisle komunikacije s umjetnom inteligencijom postaje ne samo nevjerojatan skok u razvoju čovječanstva, već prerasta u društveni fenomen koji otvara bezbroj pitanja na koja uglavnom nemamo odgovore.

Pozivamo vas da se javite na natječaj koristeći AI alate za generiranje digitalne umjetnosti te na taj način pokažite što nas čeka u budućnosti: tko, što, gdje i kako će se čitati za 20, 50 ili 100 godina?! Prilikom toga možete se referirati na bilo koje umjetničko djelo, knjigu ili film.

UVJETI NATJEČAJA:

  • Sudjelovati mogu svi zainteresirani učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu.
  • Radovi koji se šalju na natječaj moraju sadržavati podatak o AI alatu koji je korišten.
  • Jedan autor može prijaviti najviše tri rada.
  • Rad ima proizvoljan naziv i opis u kojem se navodi na što se referira.
  • Na natječaj se prijavljuje putem poveznice za slanje radova te poveznice za anonimnu prijavu, obje objavljene na mrežnim stranicama knjižnice, u Virtualnoj knjižnici i društvenim mrežama.
  • Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima natječaja, umjetnoj inteligenciji i tvrtki koja AI alat daje na korištenje. Organizator stječe pravo korištenja radova u svrhu natječaja, izložbe i promidžbe izložbe te promocije knjižnice i Škole bez plaćanja naknade.
  • Povjerenstvo zadržava pravo eliminacije neprimjerenog sadržaja.

STRUČNO POVJERENSTVO U SASTAVU:

    1. Žaneta Gerovac, prof.,
    2. Goran Gomaz, dipl. ing.,
    3. Maja Medenjak, prof.,

odabrat će TRI najuspješnija rada. O rezultatima natječaja odabrani autori bit će obaviješteni elektroničkom poštom te objavljeni na mrežnoj stranici knjižnice. Svi pristigli uradci bit će izloženi u Virtualnoj izložbi na stranicama školske knjižnice povodom Noći knjige te predstavljeni u digitalnom katalogu izložbe.

NAGRADE:

    1. bežične slušalice,
    2. knjiga,
    3. dvije karte za kino.