Kategorije
Vijesti

Nacionalna kviz liga

Naši učenici na nacionalnom natjecanju u “pub kvizu” srednjih škola.

Od studenog 2022. naši se učenici natječu u Nacionalnoj kviz ligi srednjih škola. Riječ je o seriji edukativno-zabavnih kvizova, poznatijih kao pub kvizovi, baziranih na nastavnim kurikulumima i zabavnoj pop-kulturi.

Na ovaj način nastojimo približiti učenicima edukativne i kulturne sadržaje na zabavan način, povezati srednje škole Republike Hrvatske u zajedničku izvannastavnu aktivnost, ali i potaknuti mlade generacije na razvoj kulture znanja i dijaloga, obogatiti učenike širokim spektrom novih spoznaja, utjecati na načine razmišljanja te poboljšati metode rješavanja problemskih  zadataka, kažu organizatori kvizova.

Ispred naše škole natjecale su se dvije ekipe: Patkice – članovi tima: Ian Klarić, kao kapetan, te Ozana Tomljanović, Borna Flinta, Nika Miletić i Sara Ćorluka, svi učenici 3.f razrednog odjela. Sudionice druge ekipe, pod nazivom Okačice, su: Hana Prašnjak, kao kapetanica, Sara Bogović iz 4.o razrednog odjela te Monika Srebrenović i Anita Perić iz 2.o razrednog odjela.

U diviziji Lisinski, okrug koji je okupljao zagrebačke škole, naši su timovi ostvarili 10. (Patkice) i 14. mjesto (Okačice). Čestitamo im na uspjehu i savjesnom dolaženju na kvizove svaki drugi četvrtak u kasnim večernjim satima!

Gimnaziji Antuna Vrančića iz Šibenika čestitamo na pobjedi!