Kategorije
Edukacija

eLektira

Na mrežnim stranicama eLektira možete pronaći cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i puno više od toga.

Knjige su besplatno dostupne svima: učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima. Moguće ih je preuzeti u četiri različita formata: HTML formatu namijenjenom čitanju na računalu, .pdf formatu namijenjenom za ispis, FLIP formatu “knjigolikom” obliku za jednostavnije čitanje te EPUB standardnom formatu za e-knjige.

Do knjige je moguće doći abecednim i/ili kronološkim pretraživanjem po autoru ili naslovu djela. Neke naslove moguće je i slušati te su dostupne u MP3 formatu. U kategoriji multimedija moguće je i odgledati isječke iz kazališnih predstava, TV drama ili filmova nastalih prema književnim predlošcima.

Za dostupnost književnih tekstova potrebno je aktivirati elektronički identitet (korisničku oznaku) u AAI@Edu.HR sustavu. Učenici i učitelji je mogu dobiti od administratora imenika u školi. Druga mogućnost prijave jest pomoću pristupnih podataka koji vrijede samo za stranicu eLektira. Više o prijavi pročitajte ovdje.