Završna konferencija EU projekta „Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića“

Završna konferencija EU projekta „Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića“

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića održana je završna konferencija EU projekta Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića. Spomenuti projekt, čije je razdoblje provedbe od 29. ožujka 2020. do 29. prosinca 2023. godine, u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta iznosi 49.508.697,83 kune, odnosno 6.570.933 eura.

Đurđica Fuštar, prof. savjetnica, ravnateljica Tehničke škole Ruđera Boškovića Izvor: mojzagreb.info

Tijekom provedbe projekta održana su studijska putovanja i stručna usavršavanja nastavnika, proveden je razvoj kurikuluma, digitalizacija obrazovnih sadržaja i opremanje škole naprednom opremom, a sve su to temelji koji služe dugoročnom razvoju ove obrazovne institucije.

Nova tehnologija i oprema iskoristit će se za daljnje unaprjeđenje procesa učenja, razvoj novih vještina te prilagodbu nastavnih programa suvremenim zahtjevima svijeta rada.

Đurđica Fuštar, prof. savjetnica, ravnateljica Tehničke škole Ruđera Boškovića istaknula je kako je najveće postignuće projekta stvaranje temelja za kvalitetno obrazovanje mladih i pripremu za svijet rada, i to postavljanjem visokih standarda obrazovanja.

Ujedno je dodala kako dugoročne koristi suradnje s partnerima i tvrtkama obuhvaćaju prilagodbu obrazovnih programa potrebama gospodarstva te planiranje održavanja i unaprjeđivanja postignutih standarda.

Podijelite:

MOŽDA
ĆE VAS ZANIMATI

Izvor: Srednja.hr Tehničar za mehatroniku u Tehničkoj školi Ruđer Bošković

pročitaj više »