Uspostavljanje Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo

Uspostavljanje Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo

Izvor: 24sata.hr

Foto: Matija Pavković

U Regionalnom centru kompetentnosti Ruđera Boškovića održana je konferencija za medije na temu “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva”.

Sponzorirani sadržaj subota, 12.2.2022. u 9:00

U uspostavu “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je deset partnera na projektu, Grad Zagreb, Elektrotehnička škola, I. tehnička škola Tesla, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učilište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o. te Projekt jednako razvoj d.o.o., čiji su predstavnici nazočili konferenciji.

24sata

Tijekom konferencije posebno je naglašeno kako će se provedbom aktivnosti razvijati i jačati programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih te će se nabaviti specijalizirana oprema. Dodatna vrijednost projekta jest planirano uspostavljanje i ojačavanje iznimno važne suradnje s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse, a ostvarit će se kroz četiri tvrtke koje su projektni partneri. Jednaka se važnost pridaje i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika, organiziranju i provođenju seminara i studijskih putovanja, natjecanju učenika, radionicama za učenike i sl. Na kraju projekta biti će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena specijalizirana oprema, razvijeni novi strukovni kurikulumi, a odgojno-obrazovni radnici će biti stručno osposobljeni jer će steći vještine i znanja vezana za najnovija dostignuća u svojim strukama.