Savjeti i pomoć

Državna matura

Jedan od najstresnijih događaja na kraju srednjoškolskog obrazovanja zasigurno jest polaganje državne mature. Kako biste se što bolje pripremili za završni ispit, u knjižnici potražite priručnike za polaganje državne mature iz različitih predmeta. Također, na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje naći ćete ispitne kataloge iz svih predmeta, i obveznih i izbornih, za stjecanje uvida u to kakvi vas zadaci mogu očekivati u vašoj sretnoj godini.

Sigurnije na internetu

Upoznajte se s opasnostima koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučite kako prepoznati prijevare, zaštiti svoje računalo te sačuvati podatke od krađe ili gubitka…

opasnost facebooka

Zlonamjerni korisnici Facebooka koriste platformu ove društvene mreže za svoje zlonamjerne aktivnosti. Upoznaj se na koje sve načine djeluju napadači i kako im mi u tome možemo odmoći.

zaštita privatnosti na facebooku

Upoznajte se sa sigurnosnim aspektima društvene mreže Facebook. Osvijestite koje informacije o sebi želite podijeliti s drugima, a koje ne.

Priručnik za učenje

Kako napisati referat ili esej, izraditi prezentaciju, pripremiti te se za uspješno izlaganje vlastitog mišljenja? Koja je razlika između izlagačkog, pripovjedačkog i istraživačkog pisanja? Metode planiranja i provođenja znanstvenih pokusa, otkrića i projekata… i još mnogo toga korisnoga potražite na mrežnim stranicama Priručnika za učenje.

BONTON NA INTERNETU

Što je netiquette?

Skup pravila ponašanja na internetu sažet je na mrežnoj stranici Netiquette. Uputite se i budite uzoran korisnik virtualnog svijeta.

Kako se lijepo ophoditi u virtualnom svijetu

Općevažeći kodeks ponašanja na internetu temeljito je opisan na CARNet-ovim stranicama. Budite upućeni!

Kako napisati e-mail

U komunikaciji elektroničkom poštom vrijede neka ustaljena pravila kojih se dobro pridržavati.