Ruđer Podcast

Na startnoj smo poziciji nove sezone Ruđer Podcasta! Prije prvog božićnog poklona na našem Youtube kanalu pogledajte glavne i odgovorne za epizode koje samo što nisu krenule. Pavel Golec, Matija Kiš, Maja Stura i Ivan Leskovar puno su truda i vremena uložili kako bi nova sezona zasjala novim sjajem. Od vas tražimo samo jedno: pratite nas!💫

SEZONA
02

Prilagođavajući se promjenama, u nastojanju da što bolje javno predstavimo školu i učenike, odlučili smo se za format podcasta. Učenici, kao pokretači i nositelji ideje, kroz zabavne i edukacijske video uratke pokušat će predstaviti naše nastavnike, pokazati što se i kako uči u Ruđeru, kakvi se projekti provode unutar obrazovnog procesa, kojim se temama bavimo, kako promišljamo i što sve radimo kako bismo u koraku s vremenom pripremili mlade ljude za budućnost.

 

Ruđer Podcast zamišljen je kao školski projekt knjižnice u sklopu kojeg učenici smišljaju, snimaju, montiraju i objavljuju serijske, epizodne video materijale kroz cijelu školsku godinu. Projekt je organiziran u ciklusima prema školskim godinama. U školskoj godini 2021./2022. nositelji su učenici/ca 4.A razreda Tehničara za računalstvo:

 

Mislav Hlupić, voditelj,

Hana Hlušička, voditeljica,

Josip Kolić, snimatelj i montažer.

 

U svakoj epizodi bavit ćemo se konkretnim sadržajima iz pojedinih nastavnih predmeta, temama koje zanimaju naše učenike, predstavljat ćemo zanimljive projekte, aktualne teme poput: održivog razvoja, umjetne inteligencije, obnovljivih izvora energije, robotike, strojnog učenja, načina studiranja na pojedinim fakultetima itd. U planu nam je pozvati i vanjske goste, sudionike kulturnog, javnog i poslovnog svijeta koji mogu biti zanimljivi sadašnjim i budućim učenicima, ali i svima zainteresiranima.

 

SEZONA
01