Novosti iz knjižnice

Slobodno vrijeme

Iskoristi svoje slobodno vrijeme u prostoru knjižnice! Ako ti je potreban mir za učenje, ponavljanje gradiva ili pristup novim izvorima znanja, onda smo mi to sigurno i ugodno mjesto. Pronađi knjigu na polici, ponesi svoje udžbenike ili računalo i u miru obavljaj svoje zadatke. 

Također, odigraj koju partiju šaha ili neku drugu društvenu igru po vlastitom izboru i pokaži drugima tko vuče najbolje poteze!

www.bookcrossing.com

Čitam, dam, sretan sam

Svaka knjiga vrijedna je ponovnog čitanja, no svaka knjiga ne mora nam se svidjeti. Međusobnom razmjenom knjiga učenici i zaposlenici bit će u mogućnosti pokloniti vlastite knjige koje više ne žele u svojim kućnim bibliotekama, koje su prerasli ili im više nisu zanimljive, ali istovremeno i pronaći nešto novo i zanimljivo za sebe.

Tijekom studenog ili prosinca obratite pažnju na plakate koji vas pozivaju na školski bookcrossing.

www.fer.unizg.hr

Posjet velikim knjižnicama

Svake godine u veljači zainteresirane učenike upoznajemo s ustanovama u kojima će nastaviti svoje školovanje.  Jedna od najpoželjnijih zasigurno jest Fakultet elektrotehnike i računalstva. Upoznavanje provodimo uz pomoć kolegica i kolega knjižničara iz Središnje knjižnice FER-a.

Ako želite biti pripravni za brucošku godinu, znati sve o polaganju prijemnog ispita i upoznati se s ustanovom i svim njezinim mogućnostima, javite se u knjižnicu!

Satovi informacijske pismenosti

Tijekom cijele školske godine provodimo edukacije naših korisnika: od upoznavanja učenika prvih razreda sa školskom knjižnicom do osposobljavanja učenika za pronalaženje, vrednovanje i korištenje raznovrsnih izvora informacija.

Učenik sposoban za samostalno korištenje školske knjižnice, pretraživanje, korištenje i vrednovanje različitih izvora informacija na internetu, postat će odgovoran građanin odnjegovanih čitalačkih navika te uspješan student sposoban za cjeloživotno učenje.

izrada e-kataloga

Jedna od osnovnih zadaća naše knjižnice izrada je on-line kataloga. Za sada je tek 20% knjižne građe informatizirano, i to uglavnom hrvatske književnosti, te se ista može pretraživati putem interneta. Najljepše vas molimo za razumijevanje i strpljenje jer trudimo se i pokušavamo biti najbrži što možemo. Do kompletiranja kataloga svakako svratite do knjižnice i provjerite ima li u knjižnici knjige koja vam je potrebna.

Tu smo za vas!