NERAZMJER OCJENA I MATURE

Imali peticu iz matematike, a pali na završnom ispitu

Izvor: Vecernji.hr

Foto: Željko Lukunic/PIXELL Zagreb: Pripreme za državnu maturu

Gimnazija Antuna Vrančića iz Šibenika, zagrebačka Tehnička škola Ruđera Boškovića, Srednja škola bana Josipa Jelačića iz Zaprešića i Franjevačka klasična gimnazija iz Sinja četiri su srednje škole čiji nastavnici matematike mogu biti primjer svima u obrazovnom sustavu.

Statistika je jasna – upravo su ti nastavnici realno ocjenjivali znanje svojih učenika jer su oni nakon održane državne mature u lipnju na ispitu iz matematike ostvarili jednak uspjeh kakav su i imali i prilikom zaključivanja ocjena iz toga predmeta na kraju četvrtog razreda. Što se pak hrvatskog jezika tiče, razloga za ponos imaju u IV. gimnaziji Marka Marulića u Splitu, Ženskoj općoj gimnaziji Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba, Gimnaziji Sesvete i opet šibenskoj gimnaziji Antuna Vrančića. Njihovi su nastavnici gotovo bez odstupanja zaključnom ocjenom procijenili znanje svojih učenika iz materinskog jezika, a oni su ga na ispitu državne mature tek potvrdili. Upravo takva statistika, koja je iz godine u godinu dostupna svima, i učenicima i nastavnicima i ravnateljima, mora biti jasna smjernica u obrazovnom sustavu, koja pokazuje koliko su i kako u svome radu uspješni ne samo učenici već i njihovi nastavnici, kad u Hrvatskoj već nema ujednačenog načina ocjenjivanja učenika.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/imali-peticu-iz-matematike-a-pali-na-zavrsnom-ispitu-1536696 – www.vecernji.hr

Podijelite:

Možda će vas zanimati

Čak 90 posto vremena provodimo u zatvorenim prostorima! Hrvatski tim razvija pametnu zgradu u kojoj će se pratiti čak i širenje virusa!

Ekskluzivni specijal NET ZERO otkriva kako pametna rješenja u gradovima mogu smanjiti vrijeme reakcije hitnih službi za 35 posto, vrijeme tranzita u gradu do 20 posto, potrošnju vode za 15 posto i količinu otpada za 25 posto.

pročitajte….

Zbog ‘bolesnih zgrada’ sve više ljudi osjeća posljedice. Hrvatski stručnjaci rade na rješenju!
Piše Omogućava A1 Hrvatska
srijeda, 17.2.2021. u 9:22

pročitajte …