NATJECANJA

Ponosni smo na naše učenike koji su pokazali izvrsno znanje i vještine na natjecanjima iz različitih predmeta.

Oni su naša budućnost i zaslužuju našu podršku i pohvalu.

U nastavku možete pročitati popis učenika koji su se plasirali na državna natjecanja i koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima, kao i njihove mentore koji su ih pripremali i pratili.

Čestitamo im na njihovom trudu i uspjehu i želimo im sve najbolje na sljedećoj razini natjecanja.

Državno natjecanje iz engleskog jezika održat će se u Dubrovniku poznatom po svojoj bogatoj povijesti i kulturi, uskoro će biti domaćin jednog od najuzbudljivijih događaja za mlade učenike Hrvatske – Državnog natjecanja iz engleskog jezika. Od 24. do 26. travnja 2024. godine, Osnovna škola Montovjerna otvorit će svoja vrata za talentirane učenike iz cijele zemlje, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i znanje engleskog jezika.

Natjecanje će okupiti učenike iz različitih škola, pa tako su pozvani i naši  učenici Luka Horvatić i Janko Sporiš iz 4.B razreda, te Gabrijel Mlinarić iz 4.M, koji su se pod mentorstvom Ivane Šumanović Kljuić i Sanje Cvijanović kvalificirali za ovo prestižno natjecanje.

Oni će se pridružiti svojim vršnjacima u nizu izazova koji će testirati njihovu gramatiku, vokabular, izgovor i kreativno razmišljanje.

Ovo natjecanje ne samo da promiče izvrsnost u učenju engleskog jezika, već i potiče međusobno druženje i razmjenu iskustava među učenicima. Također, pruža im priliku da se upoznaju s vršnjacima iz drugih dijelova Hrvatske, stvarajući nove prijateljstva i uspomene koje će trajati cijeli život.

Za mentore, ovo je vrijeme ponosa i priznanja za njihov trud i posvećenost u obrazovanju mladih umova. Ivana Šumanović Kljuić i Sanja Cvijanović su primjeri predanosti i strasti prema poučavanju, što se odražava u uspjehu njihovih učenika.

 

Na predstojećem državnom Natjecanju iz matematike, koje će se održati u Vodicama od 22. do 24. travnja 2024. godine, imamo čast predstaviti naše učenike i mentore koji su pozvani u različitim kategorijama.

U kategoriji B varijanta za 2. razred, našeg učenika Niku Josipovića i njegovu mentoricu Marijanu Krnić.

Za 3. razred, Dominika Dragovića i također mentoricu Marijanu Krnić, te Mihaela Oraka s mentorom Ivanom Vranićem.

U kategoriji za 4. razred, Saru Ćorluku koju će voditi mentori Jandrić Berislav i Željka Mikulan, kao i učenika Antu Šolu s mentoricom Željkom Mikulan.

Želimo im obilje uspjeha i da svojim znanjem zasjaju na ovom prestižnom natjecanju.

Učenica Sara Ćorluka i mentorica Žaneta Gerovac iz naše škole su pravi primjer predanosti i truda.

Njihovo sudjelovanje na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika bilo je inspirativno za sve nas.

Održano 20. ožujka 2024. godine u XI. gimnaziji, natjecanje je privuklo mnoge talentirane učenike, ali naše predstavnice su se istaknule.

U jakoj konkurenciji, osvojile su zavidno 34. mjesto, pokazavši izvanredno znanje i vještine.

Ovo je veliki uspjeh za njih i našu školu!

Državno povjerenstvo donijelo je odluku o bodovnim pragovima za pozivanje na državnu razinu natjecanja iz informatike za sve kategorije natjecanja. 

Čestitamo svim učenicima koji su prešli prag i posebno smo ponosni na naše učenike Jakova Robića, Mateja Bašića, Jana Grdanjskog i Olivera Stankovića, kao i njihovu mentoricu Snježanu Tomašević, koji su pozvani u kategoriji Osnove informatike SŠ/strukovne škole.

Veliko bravo ide i Oliveru Stankoviću i njegovoj mentoricu Sanji Srdelić koji su pozvani u kategoriji Razvoj softvera. 

Ovo je izvanredan uspjeh i pokazatelj predanog rada i talenta naših učenika i mentora. Neka ovo bude inspiracija i motivacija svima da nastave s izvrsnošću u području informatike!

25. NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Završio prvi krug 25. Natjecanja mladih Hrvatskog crvenog križa

Na šest lokacija u Gradu Zagrebu učenici osnovnih i srednjih škola danas su odmjerili snage u znanju prve pomoći.

Natjecatelji iz 86 ekipa pokazali su zavidne vještine i znanja koja život znače, istovremeno se zabavljajući i međusobno družeći.

Mentorica ekipe KVARC je nastavnica Vlatka Njegovan, a vođa ekipe je naša učenica Nika Bevanda. Ostali članovi ekipe su Sara Turk, Gabrijela Grgić, Anja Mršo, Emanuela Marek i Karlo Balaban sudjelovali su 9. ožujka 2024.  u prvom krugu 25. Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog.

Čestitamo ekipi KVARC iz naše škole na sudjelovanju i želimo im puno sreće u budućim natjecanjima!

Obrtnička škola Koprivnica bila je domaćin  međužupanijskog natjecanja WorldSkills Croatia 2024. u disciplini “Izrada programskih rješenja”. Talentirani učenici iz Zagreba, Krapine, Jelkovca, Splita, Zlatara i Čakovca okupili su se kako bi demonstrirali svoje vještine u tehničkim disciplinama koje su ključne za moderno tržište rada.

Natjecanje je pružilo platformu za učenike da pokažu praktična znanja i vještine stečene kroz obrazovanje za zanimanje tehničar za računalstvo i web programer. Ova disciplina je posebno značajna jer pokriva širok spektar aktivnosti, od izrade do održavanja relacijskih baza podataka, pa sve do razvoja računalnih programa za desktop i mobilne platforme.

Učenik Karlo Flegar i mentorica Dijana Kopić iz naše škole  sudjelovali su na izlučnom natjecanju,

Čestitamo Karlu i Dijani na njihovom rezultatu i želimo im puno sreće u budućim natjecanjima!

WorldSkills Croatia 2024. nije samo natjecanje; to je događaj koji promiče razmjenu znanja, iskustava i ideja među mladim talentima. To je prilika da se mladi stručnjaci povežu, surađuju i zajedno rastu, oblikujući budućnost svojih struka.

Županijsko natjecanje iz fizike okupilo je učenike srednjih škola Grada Zagreba u Gimnaziji Lucijana Vranjanina 27. veljače 2024.

Ovo natjecanje predstavlja priliku za mlade fizičare da pokažu svoje znanje i vještine te se natječu na razini županije.

Rezultati koji su objavljeni smatraju se privremenima sve dok ih ne potvrdi Državno povjerenstvo. Testovi čija je riješenost od 30% do 100% šalju se Državnom povjerenstvu na potvrdu.

Ponosno ističemo postignuća naših učenika:

1.grupa

– Niko Josipović (mentorica Katarina Škunca) – **12. mjesto**

– David Špoljar (mentorica Katarina Škunca) – **24. mjesto**

– Filip Laškarin (mentor Ivan Vranić) – **34. mjesto**

– Vibor Frouth (mentor Ivan Vranić) – **35. mjesto**

 2. grupa

– Maksimilijan Hergešić (mentor Dejan Kunovac) – **13. mjesto**

– Luka Cundeković (mentorica Tatjana Janeš) – **40. mjesto**

3. grupa

– Borna Jelečki (mentor Dejan Kunovac) – **6. mjesto**

– Ante Šola (mentor Dejan Kunovac) – **22. mjesto**

Učenicima i mentorima čestitamo na postignutim rezultatima!

Njihova predanost i trud su ključni za uspjeh na ovakvim natjecanjima.

Posebne čestitke učeniku 4.B razreda Borni Jelečkom koji trenutno prolazi kroz testiranje za sudjelovanje na OLIMPIJADI IZ FIZIKE (koja će se održati ove godine).

Smotra LiDraNo 2024. je prilika za mlade talente da pokažu svoje vještine i kreativnost u raznim područjima književnosti, drame i novinarstva. Smotra je ove godine organizirana na razini gradskih četvrti Zagreba, a sudjelovali su učenici /učenice i mentori/mentorice iz četiri škole: Gornja Dubrava, Sesvete, Peščenica – Žitnjak i Gornji grad – Medveščak.

Među njima su i naše učenice Lara Kerkez i Lana Smolić, koje su se istaknule svojim literarnim i novinarskim radovima.

Lara je napisala zanimljivu priču pod nazivom Vječnost trenutka, a Lana je u svom novinarskom izrazu pisala o čemu nas može naučiti Lucija Stipančić?

Obje učenice su imale odličnu mentoricu, profesoricu Ivanu Koletić, koja ih je podržavala i usmjeravala u njihovom radu.

Njihovi radovi će biti ocijenjeni od strane stručnog povjerenstva, koje će odabrati najbolje za državnu razinu smotre.

Želimo im puno sreće i uspjeha!

Školski list Ruđerinfo ušao je na županijsku razinu natjecanja.

Mentorica Snježana Čanađija i njezini učenici Marko Svečak, Ian Klarić, Martina Likokur, Borić Gabriela, Ćuk Antea pokazali su izvrsnost u novinarskom radu i kreativnosti.

Školski list sadrži zanimljive članke o različitim temama, kao što su znanost, sport, kultura, ekologija i društvena odgovornost.

Čestitamo našem timu i želimo im puno sreće na županijskoj razini natjecanja.

Naša škola je ostvarila izvrstan uspjeh na županijskom natjecanju iz vjeronauka.

Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb

Učenici: 

Filipović, Bruno
Šestak, Filip
Vidović, Adam
Nesnidal, VIto

Mentorica: Marija Samardžija

81.25

Premašili smo bodovni prag od 60 bodova i kvalificirali se za Među/županijsko natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi Karlovac, 22. ožujka 2024.

To je veliko priznanje za naše učenike i njihovu mentoricu koja ih je pripremala za natjecanje.

Ponosni smo na njihov trud i znanje.

Želimo im puno sreće i uspjeha na Među/županijskom natjecanju!