Korištenje eDnevnika za učenike, roditelje i nastavnike

Korištenje eDnevnika, Microsoft Office365 i Microsoft WI-FI@CARNet

Ravnateljima, razrednicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škola e-Dnevnik pruža sadržajan pregled svih bitnih podataka za pojedinu funkciju. Ravnateljima aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda, razrednicima je omogućen pristup svim podacima učenika njihovih razreda, a predmetni nastavnici vide podatke isključivo za svoje predmete. 

Sve navedeno smanjuje mogućnosti neovlaštena unosa, ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige. Također, početkom školske godine e-Dnevnik povlači podatke učenika iz e-Matice, a na kraju se školske godine učenički podaci s ocjenama i izostancima prebacuju nazad u e-Maticu, što smanjuje višestruki unos istih podataka.

Nastavnici škola koje su uključene u e-Dnevnik sustav aplikaciji mogu pristupiti putem adrese e-dnevnik.skole.hr
Za prijavu koriste svoj AAI@EduHr korisnički račun koji dobivaju od administratora imenika svojih škola, uz obavezno korištenje tokena koji onemogućuje svaki neovlašteni pristup aplikaciji za nastavnike.

e-Dnevnik i učenicima olakšava praćenje obveza i dosadašnjega uspjeha u nastavnoj godini. Aplikacija e-Dnevnik za učenike omogućuje pregled ocjena, bilježaka, izostanaka, lektira i rasporeda pisanih zadaća koje su nastavnici unijeli u e-Dnevnik. Učenici se u aplikaciju prijavljuju svojim AAI@EduHr korisničkim računom koji dobivaju od administratora imenika svojih škola.

Office 365 je usluga koja omogućuje obrazovnim institucijama i njezinim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima s AAI@EduHr korisničkim računom na skole.hr domeni. Office 365 nudi mnogo usluga kojima se mogu koristiti s vlastita računala, mobilnoga telefona ili sa školskoga računala. Najveća je prednost to što se može instalirati Microsoft Office na računalo i koristiti se njime kada ne postoji veza na internet.

Osnovni je uvjet za pristup posjedovanje elektroničkoga identiteta u sustavu AAI@EduHr računa, a u školama je za njihovo administriranje zadužen administrator imenika.

Kombiniranjem aplikacija poput Microsoft Excela i Outlooka s naprednim servisima u oblaku, kao što su OneDrive i Microsoft Teams, Office 365 korisnicima omogućuje stvaranje i zajedničko korištenje s bilo kojega mjesta i na bilo kojemu uređaju. Osim toga, dostupni su i dodatni alati za učionicu kao što su OneNote Class Notebook.

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Preuzmite OFFICE 365 ZA ŠKOLE priručnik s detaljnim koracima povezivanja i početnog korištenja osnovnih alata Office 365. Priručnik je za sve početnike, učenike, učitelje i nastavnike kao i sve one koji još uvijek nisu pristupili a željeli bi početi koristiti Office 365. Besplatno preuzmite i krenite s korištenjem.

Državna matura

ZA LJETNI ROK ŠKOLSKE GODINE 2021./2022.U TEHNIČKOJ ŠKOLI RUĐERA BOŠKOVIĆA

pročitaj više »
A smjena

8. travnja 2022. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke

pročitaj više »
Kutak za roditelje

U kontekstu rata u Ukrajini Agencija za strukovno obrazovanje i

pročitaj više »