CENTAR OIE I ENERGETSKE ELEKTRONIKE

CENTAR OIE I ENERGETSKE ELEKTRONIKE

Tehnička škola Ruđera Boškovića osnivanjem Centra obnovljivih izvora energije i energetske elektronike (OIEiEE) pridružila se globalnoj težnji i trendovima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora

VODITELJ CENTRA OIE I EE

Zoran Kauzlarić, ing.

PARNI TJEDNI:
POSLIJE PODNE
13:30 – 19:35

NEPARNI TJEDNI:
PRIJE PODNE
7:30 – 14:00

O CENTRU OIE I ENERGETSKE ELEKTRONIKE

Da bi se održala brzina globalnog razvoja zahtjevi za energijom se povećavaju. To povećanje potražnje energije ne možemo namiriti energijom …

centar oie i ee

Centar OIE i EE preuzeo je iz Centra za nove tehnologije programe usavršavanja vezane za obnovljive izvore energije, a programe usvaršavanja na području energetske elektronike razvijat će u skladu s potrebama.

PROGRAMI USAVRŠAVANJA

Programi usavršavanja su namijenjeni već zaposlenim radnicima koji imaju formalno strukovno obrazovanje, koje je potrebno osvježiti novim tehnološkim postupcima i novim područjima primjene.

SPECIJALIST ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE

SPECIJALIST ZA solarne toplovodne sustava

180

/sati

Programi usavršavanja specijalista je u osnovi nadgradnja na četvrti stupanj tehničara strojarske i elektrotehničke struke, može biti djelotvoran i u usavršavanju djelatnika s višom i visokom stručnom spremom, koji u svom ranijem obrazovanju nisu svladali sva tehnička područja. Program usavršavanja traje 180 sati, a nastava se izvodi u poslijepodnevnom terminu od 16 do 20 sati. prethodno završena škola koja je potrebna za upis je najmanje SSS u području strojarstva i elektrotehnike.

Upisi se provode na osnovu javnog natječaja. Svi kandidati koji žele savladati program, a zadovoljavaju uvjete natječaja, upisuju se pod jednakim uvjetima. Broj polaznika u skupinama, broj obrazovnih skupina i kalendar rada utvrđuje se prema interesu polaznika i mogućnostima škole. Škola može s zainteresiranim pravnim subjektima organizirati obrazovanje posebnih skupina i bez javnog natječaja, uz uvjet da ima minimalno 5 polaznika.

MONTER/KA ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE

MONTER/KA ZA SOLARNE TOPLOVODNE SUSTAVE

150

/sati

Programi su dobili pozitivno mišljenje od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje istih.

program usavršavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se u učionici škole, vježbe se izvode sa 65 sati u specijaliziranim učionicama opremljenim za izvođenje vježbi, a praktični dio programa u trajanju od 40 sati izvodi se na ograđenom ravnom ili kosom krovu škole i specijaliziranoj učionici praktične nastave s opremom.