Ako ste se ikad pitali što će vam matematika u životu, učenici iz Ruđera imaju odgovor

Ako ste se ikad pitali što će vam matematika u životu, učenici iz Ruđera imaju odgovor

Izvor: srednja.hr

Logaritmi, sinusi, trigonometrija… Sigurno ste se barem jednom pitali zašto učite takve stvari iz matematike, kada će vam ikada trebati takva vrsta računanja u životu osim ako ne planirate predavati matematiku. No, takve stvari se ne uče bez razloga, a to su objasnili i učenici iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu u svom prvom Ruđer Podcastu gdje su ugostili profesoricu matematike.

Što će mi matematika u životu?‘ naziv je prve epizode Ruđer Podcasta, emisije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu. Gošća je bila profesorica matematike Marijana Krnić, a podcast je vodila učenica 4. razreda, Hana Hlušička.

– Matematika ima svoju intelektualnu ljepotu. Matematika potiče kreativnost, preciznost, sustavnost, apstraktnost i kritičko promišljanje, a to su sve stvari koje su neophodne u svakodnevnom životu. A pomaže i kod samog uočavanja problema do pronalaska njegovog rješenja, objasnila je profesorica Krnić.

Podcast je nastao kao projekt u sklopu knjižnice kojeg su pokrenuli učenici kako bi predstavili školu budućim generacijama.

Podijelite:

Možda će vas zanimati