9A1RBZ prvo mjesto u EA RTTY 2017

Učenici   radio-amateri  Tehničke škole Ruđera Boškovića još jednom pobjednici radio amaterskog natjecanja

Tijekom  1. i 2. travnja ove godine učenici – radio amateri  Tehničke škole Ruđera Boškovića, sadašnji i nekadašnji, sudjelovali su u međunarodnom radio amaterskom natjecanju pod nazivom „EA RTTY Contest“. Natjecanje je bilo u organizaciji španjolske nacionalne radioamaterske udruge Union Radioaficionados Espanoles (URE) i u kojem je sudjelovalo više stotina radioamatera iz cijeloga svijeta bilo kao pojedinci ili kao ekipe. Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radio amaterskih veza sa što više država i španjolskih provincija.

Natjecanje ima dvije temeljne kategorije :

a/ pojedinačno što da sve veze radi jedan operator

b/ više operatora

Ekipa u sastavu : Petar Papoči, Marina Kuran (nekadašnji učenici škole), Domagoj Žanić – učenik 4.H, Luka Pranjić – učenik 4.M ,  Luka Klajić – učenik 3.N, Dario Meštrović – učenik 2.H, Aron Petar Šprihal – učenik 2.F, i Ivan Trlin – učenik 2.H razreda je sudjelovala u kategoriji „više operatora“. Bila je upotrijebljena radio amaterska pozivna oznaka 9A1RBZ koja je dodijeljena za rad učenika radio amatera u školi, a u cilju što boljeg rezultata radilo se s natjecateljske lokacije Hrvatskog DX kluba koja se nalazi u selu Kozjača pored Velike Gorice.

Natjecanje se odvijalo se uporabom digitalnih radiokomunikacija  i učenici su ostvarili  1250  veza sa radioamaterima iz stotinjak država svijeta i sa svih kontinenata.

URE je objavila službene rezultate i 9A1RBZ je osvojio PRVO mjesto na svijetu u svojoj kategoriji. Time je ponovljen uspjeh iz 2014. i 2016. godine kada su također bili svjetski prvaci.