Orijentacijsko trčanje


JAN GOBEC, 1.m

ORIJENTACIJSKO TRČANJE

naš “prvašić” prvi na međunarodnom prvenstvu u Egiptu

 

 

U povijesti škole imali smo puno vrhunskih sportaša u raznim sportovima, a od ove školske godine imamo i prvog orijentacistu  i to , ni manje ni više već –   državnog reprezentativca.

Jan je drugo polugodište startao u Egipu na  pripremama svog matičnog kluba OK Vihor ,  a koje su se ujedno iskoristile  i  kao pripreme za reprezentaciju. Rezultat rada je bio odmah vidljiv vrhunskim rezultatima na međunarodnom prvenstvu Egipta 3.-5.2. 2017.

U ukupnom plasmanu u svojoj starosnoj  kategoriji  Jan Gobec je osvojio

ZLATO

sa dva prva mjesta (sprint i srednje staze)

dok je BRONCU

osvojio  u sprintu u uzrasnoj kategoriji do 18 godina

(tri godine starija kategorija)

I to nije sve.  Zagrebački OK Vihor, čiji je Jan član,  je bio provoditelj edukacije pri Egipatskom orijentacijskom savezu koji je bio namijenjen kandidatima za egipatsku reprezentaciju u preciznoj orijentaciji. Kao gosti seminara su sudjelovali i članovi reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Belgije. Jan se sa svojim klupskim mladim kolegama naročito isticao  u radu sa osobama sa invaliditetom (ratni vojni invalidi).

Janovi lijepi rezultati su ujedno i prilika da vas obavijestimo da će naša škola će 24.5. 2017. sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana orijentacije.

Trka je rekreativna i namijenjene SVIMA … učenicima, profesorima i djelatnicima škole.  Da  bi postigli što bolji rezultat – znadete koga možete pitati za savjet.  🙂

Branka Dimić, mag. cin.