Novi mladi radioamateri

RADIOAMATERI

NOVI RADIOAMATERI

Sedmu godinu za redom Hrvatski DX klub je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Zagreba školi organizirao tečaj za radioamatere P razreda. Kao i do sada tečaj je organiziran za učenike drugih razreda i pohađalo ga je 25 učenika. Tečaj su vodili gosp. Zdravko Balen i Nikola Perčin, tajnik i predsjednik Hrvatskog DX kluba.

Ispitu koji je organiziran 08. prosinca 2018. godine pristupilo je 18 učenika i svi su ga uspješno položili. Drugi ispitni rok će biti dana 19. siječnja 2019. godine, kada će se omogućiti polaganje ispita i ostalim učenicima.

Novi mladi radioamateri će se već od idućeg tjedna uključiti u rad postaje postavljene u klupskim prostorijama na Jarunu. Zajedno sa nešto starijim mladim radioamaterima, koji su učenici trećih i četvrtih razreda škole ili su maturirali u ranijim periodima, raditi će s pozivnom oznakom 9A18YOTA. To je posebna pozivna oznaka koju je dodijelila Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) povodom mjeseca aktivnosti mladih radioamatera članica Međunarodne radioamaterske unije regije 1 (IARU Region 1).
U toj aktivnosti čiji je puni naziv Youngsters On The Air – December Month mladi radioamateri iz država članica IARU Region 1 (Europa, Afrika, Bliski Istok i sjeverna Azija)
u svrhu promocije radioamaterizma među mladeži rade pod posebnim pozivnima oznakama, koje pored oznake države iz koje se radi i ima obvezan dodatak „ YOTA“.

Kao i prethodnih godina mladi radioamateri, učenici naše škole, su u ime Hrvatskog radioamaterskog saveza dobili čast i obvezu da sudjeluju u ovoj aktivnosti.

Tijekom nadolazećeg zimskog odmora učenika svim mladim radioamaterima omogućit će se nastavak rada s postaje postavljene u prostorijama Hrvatskog DX kluba na Jarunu.

Novi mladi radioamateri će početi raditi iz škole početkom drugog polugodišta prema rasporedu koji će biti objavljivan na našem webu.