NOVI MLADI RADIO-AMATERI


Hrvatski DX klub ponovo je za učenike naše škole organizirao dva tečaja za radio-amatere, tečaj za radio-amatera P razreda i tečaj za radio-amatera A razreda.  Tečaj P razreda pohađalo je 26 učenika drugih razreda,  a tečaj A razreda 3 učenika trećih razreda.  Kao i prethodnih godina tečajeve su vodili iskusni radio-amateri, članovi Hrvatskog DX kluba,  Zdravko Balen, 9A9A  i Nikola Perčin, 9A5W. Nakon završetka tečajeva, u subotu 03. prosinca 2016., organiziran je ispit pred Povjerenstvom. Ispit za P razred je položio 21 učenik , a za A razred 2 učenika.  Od učenika koji su položili ispit za radio-amatera „P“ razreda.

Novi mladi radio-amateri P razreda uskoro će započeti s radom na amaterskim radijskim  postajama postavljenim u školi i u prostorijama Hrvatskog DX kluba na Jarunu, uz mentorstvo Zdravka Balena (Emila), 9A9A  i Nikole Perčina (Nikše), 9A5W te njihovih malo starijih kolega -  učenika četvrtih razreda i koji su radio-amateri A razreda.

Za učenike koji nisu mogli pristupiti ispitu osigurati će se termin u siječnju 2017. godine, nakon završetka zimskih praznika.

Vijest je objavljena i na web stranicama Hrvatskog radioamaterskog saveza.