Statistika

...

riječ ravnateljice Tehničke škole Ruđera Boškovića

 
Uspjesi učenika naše Škole
Autor: Đurđica Fuštar, 15. 4. 2014.
 
PRAKSA ZA RADIOAMATERE
Učenici radioamateri koji imaju suglasnost roditelja mogu doći raditi na radioamaterskoj postaji iz prostorija Hrvatskog DX kluba na Jarunu i to u srijedu 16. travnja od 09 do 12 sati. 

Adresa je : Dom Tehnike, Aleja Matije Ljubeka 5 (zapadna obala jezera).

 
Državno natjecanje u disciplini tehničar za mehatroniku
Damir Drezga / datum: 14. 4. 2014. 13:06


DRŽAVNO NATJECANJE U DISCIPLINI TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU ODRŽATI ĆE SE 24. I 25. TRAVNJA 2014. GODINE U TEHNIČKOJ ŠKOLI RUĐERA BOŠKOVIĆA.


više, vremenik natjecanja  ....

 

popis učenika sudionika smotre

 

 
Kultura turizma

 Marisa Pihač Balen i Verica Stepić

  

Zahvaljujući vrhunskim uspjesima naših učenika i mentora na brojnim gradskim i državnim natjecanjima, susretima, izložbama i smotrama, a posebno jedinstvenom projektu ARISS, dobili smo mogućnost sudjelovanja u projektu "Kultura turizma" koji je 2010. godine započela Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport.

 

više...

 

Place2go

Na međunarodnom sajmu turizma Place2go održanom u Boćarskom domu od 14. do 16. ožujka 2014. predstavili smo našu školu u sklopu projekta Kultura turizma.
Zanimljiv Ruđerov zen kutak privukao je  poglede brojnih posjetitelja.

više ....

 
Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2014.
Autor: Biljana Mirković Bersak / datum: 28. 3. 2014. 08:28

 


Rješenja zadataka bit će od 24. travnja 2014. godine na
http://www.matematika.hr/index.php/klokan/2014/.

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 5.
svibnja 2014. godine na internet stranici HMD-a, a ostali sudionici
mogu svoj plasman saznati kod predmetnih nastavnica.

 

 
Upisi u 1. razred šk.god. 2014./2015.

11. ožujka 2014.Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u šk. god. 2014./2015. te zahvaljuje na svim pristiglim mišljenjima, primjedbama i prijedlozima.


Prikaz članka...

 
Obavijesti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

25. ožujka 2014. Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.


Prikaz članka...

 
Upisi u CISCO Akademiju
Željko Petranović / datum: 24. 1. 2014. 08:22

U tijeku su upisi u Cisco Akademiju u programe:

 • CCNA Routing and Switching
 • CCNA Security

Iskoristite priliku i završetkom CCNA Routing and Switching programa steknite zvanje Specijalist za računalne mreže – CCNA i međunarodno priznati Cisco Certified Network Associate (CCNA) certifikat.

U program se mogu upisati svi učenici škole i ostali zainteresirani stariji od 16 godina. Broj mjesta je ograničen. Planirani početak nastave je 1.3.2014.

Više..


Više o
Cisco Networking Academy

 
Ministar Jovanović nagradio učenike, osvajače medalja na olimpijadama znanja

 16. prosinca 2013. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović 16. prosinca 2013., uručio je nagrade učenicima koji su na međunarodnim olimpijadama iz znanja u školskoj godini 2012./2013. osvojili  zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju. Ovo je prvi put  da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nagrađuje učenike pobjednike na međunarodnim olimpijadama znanja.

 

Prikaz članka...

Dnevnik HRT1 (16.12.2013.)

 

Priznanje škole najuspješnijem mentoru 2013. ... 
Nacionalna kampanja "NE govoru mržnje na Internetu"
 
Zahvalnica FER-a

 Fakultetsko vijeće Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj sjednici od 16. listopada 2013. godine donijelo je Odluku o nagrađivanju srednjih škola prema kojem naša Škola ima pravo na dvije (2) nagrade za najbolje rangirane kandidate naše Škole na razredbenom postupku upisa na FER u akademskoj godini 2014./2015.

Broj nagrada se dodjeljuje na temelju brojnosti upisa i uspješnosti naših učenika u studiranju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.
Priloženi dokumenti:
Odluka.pdf
Zahvalnica.pdf
 
OIE za svjetliju budućnost

 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 18. listopada 2013., održano je svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih", iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala.

Ugovore ukupne vrijednosti 2,509.384 eura dodijelili su Sabina Glasovac, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje, Ankica Nježić, pomoćnica ministra za standard, strategije i posebne programe te Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


više na stranicama MZOS-a...

 

Osnovne informacije o projektu u kojem je nositelj naša Škola

 

"OIE za svjetliju budućnost"

 • Vrijednost projekta: 155.704,74 €
 • Nositelj: Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb
 • Partneri:
  -              Srednja škola Oroslavje
  -              Rimac automobili d.o.o., Sveta Nedelja
  -              Horvatić d.o.o., Zagreb
  -              Mariomont d.o.o., Zagreb
  -              Grad Zagreb - Ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj
 • Mjesto provedbe: Grad Zagreb, Krapinsko-zagorska županija
 • Ciljna skupina: Nezaposlene osobe, profesori i rukovoditelji u ustanovama za obrazovanje odraslih
  Trajanje 12 mjeseci
 
Obnovljivi izvori energije (OIE)
Neven Maleš / datum: 5. 12. 2013. 07:48
Cilj Europske unije je da do 2020. godine koristi 20% energije iz obnovljivih izvora. Obnovljivi izvori energije su vjetar, Sunčeva energija, vodna i plimna snaga, te geotermalna energija i biomasa. Viši udio obnovljivih izvora energije u konačnoj potrošnji omogućava smanjenje proizvodnje stakleničkih plinova, ali i manju ovisnost o uvezenoj električnoj energiji. Razvoj industrije s obnovljivim izvorima energije potiče tehnološke inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi. U sektoru zgradarstva  na razini EU potiče se uporaba energije iz obnovljivih izvora u novim i obnovljenim zgradama.
 

Na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objavljen je registar certificiranih instalatera

Fotonaponski sustavi

 
Pravilnik o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava
Narodne novine 79/13,
85/13
Izvadak iz Registra certificiranih instalatera sustava obnovljivih izvora energije
Izvadak iz Registra Nositelja Programa osposobljavanja
Popis programa formalnog obrazovanja odraslih jednakovrijednih Programu izobrazbe
Kako sam postao certificirani instalater fotonaponskih sustava
 
STRUČNA EKSKURZIJA PRODUCTRONICA 2013.
Damir Benko / datum: 5. 12. 2013. 12:06

1. Od sada i mi Ruđeraši imamo svoju "milenijsku fotografiju".

 

15. i 16.11. otišli smo na sajam Productronica 2013 u Münchenu, ukupno 108 učenika i 8 profesora. Bili smo jedna od najvećih grupa među posjetiteljima sajma. Ljubazno smo dočekani i pogošćeni za što se pobrinula gospođa Ursula Dorna.


više ....
 
ISPIT ZA CERTIFICIRANJE INSTALATERA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – FOTONAPONSKIH SUSTAVA

Ispiti za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije  – fotonaponskih sustava uspješno  se održavaju  u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

Na ispit mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju uvjete prema

Pravilniku o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava (Narodne novine 79/13, 85/13) .

Obrazac za prijavu ispita nalazi se na linku: http://www.tsrb.hr/meha

Opširnije...
 
Seminari i prekvalifikacija za certificiranje instalatera ...
Autor: Neven Maleš, 3. 10. 2013.

U Centru za nove tehnologije – Tehničke škole Ruđera Boškovića, održano je deset seminara pod nazivom Solarne fotonaponske elektrane, a namijenjeni su bili polaznicima iz područja elektrotehnike kako bi dobili Certifikat za instalatere fotonaponskih sustava. Ovu edukaciju završilo je 80 polaznika. Svi koji su završili seminar, a imaju iz područja elektrotehnika tri godine radnog iskustva, mogu pristupiti polaganju ispita za dobivanje Certifikata za radove postavljanja fotonaponskih sustava.

 

Članak iz specijaliziranog časopisa za završne radove u graditeljstvu Limarija i Krovoprokrivanje ...


Priloženi dokumenti:
RjesenjeMGIPU.pdf (788.69 KB)
 
KUP JADRANA 2013

Đurđica Fuštar / datum: 29. 11. 2013. 12:12

Prema službenim rezultatima natjecanja Kupa Jadrana 2013, ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića 9A1RBZ osvojila je izvrsno četvrto mjesto. BRAVO NAŠI RADIOAMATERI!!!!

Službeni rezultati natjecanja Kupa Jadrana 2013
, kao i rezultati ostalih KV natjecanja u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza, nalaze se na 9A HF Contest Robotu. Objavom službenih rezultata posljednjeg od tri Kup natjecanja službeni su postali i rezultati trećeg 9A KV superkupa.

Čestitke pobjednicima kao i svim sudionicima navedenih natjecanja.

Opširnije ...

OR4ISS this is 9A1A, Do you copy? Over.

Đurđica Fuštar / datum: 7. 11. 2013. 12:20

U godini kada smo obilježili 65 godina postojanja, u suradnji s Hrvatskim DX klubom, Škola je provela jedinstven projekt ARISS, koji je našim učenicima omogućio uspješno ostvarivanje kontakta s Međunarodnom svemirskom postajom. Postavljajući zanimljiva pitanja učenici su izravno komunicirali s astronautom Lucom Parmitanom, a komunikacija radiovezom se odvijala iz Škole dana 26. lipnja 2013. i izuzetno je medijski popraćena.

Više o svemu možete vidjeti u posljednjem broju časopisa radioamaterskog saveza Radio HRS koji nam je posvetio naslovnicu i zanimljiv tekst o projektu (str. 22, 23 i 24).

 

Opširnije ...

Mediji o ARISS-u
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA USPJEŠNO SU USPOSTAVILI VEZU S ASTRONAUTOM SVEMIRSKE POSTAJE

ZAGREB, 26.6.2013. - Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba večeras u 19.30 sati uspješno su uspostavili kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom ISS. Kontakt je ostvaren radiovezom, a u njemu je sudjelovalo 28 učenika radioamatera, koji su u desetminutnom razgovoru s astronautom Lucom Parmitanom doznali ponešto o svemirskoj postaji ISS, svemirskim misijama na postaji te boravku u svemiru općenito. Kontakt je ostvaren suradnjom Tehničke škole Ruđera Boškovića i radioamaterske udruge Hrvatski DX klub iz Zagreba, a u ime svemirskih agencija koordinator projekta je američka svemirska agencija NASA.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 1

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 2

Opširnije ...

Zagrebački učenici uživo razgovarali s astronautom na ISS-u!

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića uživo su razgovarali s astronautom na Međunarodnoj svemirskoj postaji ISS, u sklopu projekta ARISS (Amateur Radio on the International Space Station).

 

više ....

Opširnije ...

NASA potvrdila termin komunikacije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića s astronautom

NASA je odredila da će komunikacija s astronautom biti uspostavljena u srijedu 26. lipnja. Komunikacija će se realizirati iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Getaldićeva 4.Okupljanje sudionika i prezentacija događanja započet će u 18.45 h, a komunikacija s astronautom započet će u 19.30 h.

više ...

Opširnije ...

Prezentacija u sklopu projekta ARISS

Ivan Jurić / datum: 22. 2. 2013. 14:38

U srijedu, 27. veljače 2013. u 19.30 sati, u društvenoj prostoriji škole bit će organizirana prezentacija radioamaterske ekspedicije na otočje Midway na Pacifiku.

 

POZIV NA PREZENTACIJU U SKLOPU PROJEKTA ARISS

Opširnije ...

9A1RBZ from School section of 9A1A

još ponešto o ARRISU na linkovima:

 

http://aprs.fi/9A1RBZ

http://www.qrz.com/db/9a1a

Opširnije ...

9A1RBZ: 53 nova operatora P razreda

Hrvatski DX klub je tijekom jeseni, u sklopu suradnje s Tehničkom školom Ruđera Boškovića iz Zagreba, održao tečaj za radioamatere P kategorije. Tečaj se održavao u školi, a vodili su ga Emil (9A9A) i Nikola (9A5W). U subotu, 15. prosinca pred ispitnim povjerenstvom na čelu s predsjednikom Hrvatskog radioamaterskog saveza Zdenkom Blažičevićem (9A2HI) ispit su položila 53 učenika, svi iz drugih razreda
ove škole.

više ...

Opširnije ...

ARISS: Hrvatski DX klub i Tehnička škola Ruđera Boškovića
ARISS (Amateur Radio on the International Space Station)

Radijska emisija Iz svijeta znanosti, urednice Nikoline Kovačević, emitirana je na HR Radio Sljeme u četvrtak, 25. listopada 2012. u 18.30 sati.
Snimanje je popratio član Foto kino kluba  RUĐER  Damir Mileta.

U pripremi za snimanja emisije sudjelovali su i  koordinator projekta Ivan Jurić, voditeljica projekta Marisa Pihač Balen i voditeljica B smjene Ivana Kovačić.

Na slici s lijeva na desno:

 • predsjednik DX kluba Nikola Perčin;
 • urednica emisije Iz svijeta znanosti Nikolina Kovačević;
 • ravnateljica Đurđica Fuštar;
 • učenici 2h razrednog odjela Lorenzo Jurjević, Mateo Martinjak, Eugen Vušak i bivši učenik Škole Davor Bernardić.

 

Zahvaljujem svima, a posebice predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Davoru Bernardiću na podršci u projektu ARISS i sudjelovanju u navedenoj emisiji.

 

Radio Sljeme

IZ SVIJETA ZNANOSTI

Datum     Naslov Urednik Trajanje Veličina
25.10.2012 Save Play   Glas srednjoškolaca na ISS-u 
Nikolina
Kovačević
  00:17:04  
  7,78 Mb  

 

 

 

Opširnije ...

UČENICI RUĐERA ŠALJU SVOJ GLAS U SVEMIR
HALO, POSTAJA ISS, OVDJE UČENICI IZ RUĐERA

Đurđica Fuštar / datum: 15. 10. 2012. 10:26
Komunikacija će se odvijati posredstvom NASA-e na engleskom jeziku, a predviđena je za prvi kvartal 2013. godine

Opširnije ...

UČENICI RUĐERA PRIČAT ĆE S POSADOM MEĐUNARODNE SVEMIRSKE POSTAJE ISS

Đurđica Fuštar / datum: 15. 10. 2012. 10:32
S postajom komunicirat će se u prvom kvartalu sljedeće godine. U grupi od stotinu učenika sve o svemiru i radioamaterizmu zanima i tri djevojke...

Opširnije ...

ARISS (Amateur Radio on the International Space Station)

 Autor: Đurđica Fuštar, Ivan Jurić, 9. 10. 2012.

Projekt ARISS omogućava učenicima škole da ostvare komunikaciju pomoću sredstava amaterskih radiokomunikacija s Međunarodnom svemirskom postajom (engl. Internnational Space Station – dalje ISS). Škola i Hrvatski DX klub će zajednički napraviti MEDIA PLAN kako bi se hrvatska , europska i svjetska javnost upoznala sa sudjelovanjem Škole i Hrvatskog DX kluba u projektu ARISS.

 


Galerija fotografija: Postavljanje antene

Opširnije ... Copyright © 2005 - 2014. Tehnička škola Ruđera Boškovića