Statistika

...

riječ ravnateljice Tehničke škole Ruđera Boškovića


 

 

 


 
 

 
Obavijest uz blagdan SVI SVETI
 Ravnateljica: Đurđica Fuštar, prof. 24. 10. 2014.

Nadolazećih dana prisjetimo se svih naših dragih koji su nas zauvijek napustili, te tiho i dostojanstveno obiđimo njihova vječna počivališta.

 

više ....

 
OIE za svjetliju budućnost

 

Ekologija i obnovljivi izvori u središtu su pozornosti suvremenog čovjeka te se sve više ulaže u tehnologiju, ali dakako i obrazovanje po tom pitanju. Toga su vrlo svjesni i u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu ...


više...

 
Završna konferencija projekta "OIE za svjetliju budućnost"

 U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića danas se održala završna konferencija o provedbi projekta „Obnovljivi izvori energije za svjetliju budućnost“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera i suradnika na projektu. Projekt i aktivnosti školepodržao je zamjenik ministra prof.dr.sc. Roko Andričević iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

više ...

 
UČIONICA BUDUĆNOSTI
 
Objave o UČIONICI BUDUĆNOSTI

 

 
Upisi u programe Cisco akademije Tehničke škole Ruđera Boškovića

 

Autor: Željko Petranović, 19. 9. 2014.

 

 

U tijeku su upisi u programe Cisco akademije mrežnih tehnologija:

·         CCNA Routing and Switching

·         CCNA Security

U programe se mogu upisati učenici škole (3. i 4. razred) i svi ostali zainteresirani.

 

Prijave i informacije na www.tsrb.hr/cisco ili M: 098/690 400.

 

Opširnije..

 
...

RASPORED UČENIKA PO RAZREDNIM ODJELIMA ŠKOLSKE GODINE 2014./2015.


 
Mjesec hrvatske knjige
Autor: Tonka Botić, 23. 10. 2014.

Jednodnevna zajednička akcija popularizacije čitanja u kojoj sudjeluju brojne hrvatske knjižnica svake se godine održava 23. listopada. 2014. i u našoj Školi.

 

više....

 
ODABIR TEME ZA ZAVRŠNI RAD

Na 3. sjednici Nastavničkog vijeća i Prosudbenog odbora održanoj 16. listopada 2014. ravnateljica  Đurđica Fuštar, prof. je u skladu s Pravilnikom o izradi i obrani završnog rada donijela teme za završni rad temeljem prijedloga stručnih vijeća elektrotehnike, računalstva, strojarstva i očne optike.

Teme za završni rad učenici biraju najkasnije do 30. listopada 2014. godine, a voditelji stručnih vijeća elektrotehnike, računalstva, strojarstva i očne optike su dužni informirati razrednike i učenike o načinu odabira teme.

više ...

 

 
Obavijesti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

9. listopada 2014. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost o završetku javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te zahvaljuje na pristiglim očitovanjima.


Prikaz članka...

 
Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika SŠ
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine nastavlja s programom financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.

DOKUMENTI

 
Obavijest o udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima za šk.god. 2014./2015.
 1. lipnja 2014.Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 27/10, 55/11, 101/13, u daljnjem tekstu Zakon) objavljuje Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama.

Prikaz članka...

Prema navedenom stručni aktivi Tehničke škole Ruđera Boškovića, Zagreb odabrali su udžbenike za Konačnu listu po zanimanjima kako slijedi:

više...
 
Obavijesti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

25. ožujka 2014. Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.


Prikaz članka...

 
OIE za svjetliju budućnost

 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 18. listopada 2013., održano je svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih", iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala.

Ugovore ukupne vrijednosti 2,509.384 eura dodijelili su Sabina Glasovac, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje, Ankica Nježić, pomoćnica ministra za standard, strategije i posebne programe te Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


više na stranicama MZOS-a...

 

Osnovne informacije o projektu u kojem je nositelj naša Škola

 

"OIE za svjetliju budućnost"

 • Vrijednost projekta: 155.704,74 €
 • Nositelj: Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb
 • Partneri:
  -              Srednja škola Oroslavje
  -              Rimac automobili d.o.o., Sveta Nedelja
  -              Horvatić d.o.o., Zagreb
  -              Mariomont d.o.o., Zagreb
  -              Grad Zagreb - Ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj
 • Mjesto provedbe: Grad Zagreb, Krapinsko-zagorska županija
 • Ciljna skupina: Nezaposlene osobe, profesori i rukovoditelji u ustanovama za obrazovanje odraslih
  Trajanje 12 mjeseci
 
Obnovljivi izvori energije (OIE)
Neven Maleš / datum: 5. 12. 2013. 07:48
Cilj Europske unije je da do 2020. godine koristi 20% energije iz obnovljivih izvora. Obnovljivi izvori energije su vjetar, Sunčeva energija, vodna i plimna snaga, te geotermalna energija i biomasa. Viši udio obnovljivih izvora energije u konačnoj potrošnji omogućava smanjenje proizvodnje stakleničkih plinova, ali i manju ovisnost o uvezenoj električnoj energiji. Razvoj industrije s obnovljivim izvorima energije potiče tehnološke inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi. U sektoru zgradarstva  na razini EU potiče se uporaba energije iz obnovljivih izvora u novim i obnovljenim zgradama.
 

Na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objavljen je registar certificiranih instalatera

Fotonaponski sustavi

 
Pravilnik o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava
Narodne novine 79/13,
85/13
Izvadak iz Registra certificiranih instalatera sustava obnovljivih izvora energije
Izvadak iz Registra Nositelja Programa osposobljavanja
Popis programa formalnog obrazovanja odraslih jednakovrijednih Programu izobrazbe
Kako sam postao certificirani instalater fotonaponskih sustava
 
ISPIT ZA CERTIFICIRANJE INSTALATERA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – FOTONAPONSKIH SUSTAVA

Ispiti za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije  – fotonaponskih sustava uspješno  se održavaju  u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

Na ispit mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju uvjete prema

Pravilniku o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava (Narodne novine 79/13, 85/13) .

Obrazac za prijavu ispita nalazi se na linku: http://www.tsrb.hr/meha

Opširnije...
 
Seminari i prekvalifikacija za certificiranje instalatera ...
Autor: Neven Maleš, 3. 10. 2013.

U Centru za nove tehnologije – Tehničke škole Ruđera Boškovića, održano je deset seminara pod nazivom Solarne fotonaponske elektrane, a namijenjeni su bili polaznicima iz područja elektrotehnike kako bi dobili Certifikat za instalatere fotonaponskih sustava. Ovu edukaciju završilo je 80 polaznika. Svi koji su završili seminar, a imaju iz područja elektrotehnika tri godine radnog iskustva, mogu pristupiti polaganju ispita za dobivanje Certifikata za radove postavljanja fotonaponskih sustava.

 

Članak iz specijaliziranog časopisa za završne radove u graditeljstvu Limarija i Krovoprokrivanje ...


Priloženi dokumenti:
RjesenjeMGIPU.pdf (788.69 KB)
 
Učenici - radioamateri Tehničke škole Ruđera Boškovića ostvarili vrhunski plasman

Tijekom  25. i 26. siječnja 2014. godine učenici – radioamateri  Tehničke škole Ruđera Boškovića, Marija Šikić, 3.C, Mihaela Šišul, 3.C, Kristijan Karlović, 3.M, Petar Papoči 3.M, Eugen Vušak 3.H, Mateo Martinjak, 3.H  i Borna Bjelkanović, 3.G  sudjelovali su u međunarodnom radioamaterskom natjecanju pod nazivom „UBA DX Contest – SSB“.

Natjecanje je bilo u organizaciji belgijske nacionalne radioamaterske udruge Union Belge des Annonceurs – Unie van Belgische Adveerteerders  (UBA) i u kojem je sudjelovalo više stotina radioamatera iz cijeloga svijeta, bilo kao pojedinci ili kao ekipe. Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radioamaterskih veza, naročito s postajama iz što više država EU, te belgijskih provincija.


[OPŠIRNIJE]

Opširnije ...

KUP JADRANA 2013

Đurđica Fuštar / datum: 29. 11. 2013. 12:12

Prema službenim rezultatima natjecanja Kupa Jadrana 2013, ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića 9A1RBZ osvojila je izvrsno četvrto mjesto. BRAVO NAŠI RADIOAMATERI!!!!

Službeni rezultati natjecanja Kupa Jadrana 2013
, kao i rezultati ostalih KV natjecanja u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza, nalaze se na 9A HF Contest Robotu. Objavom službenih rezultata posljednjeg od tri Kup natjecanja službeni su postali i rezultati trećeg 9A KV superkupa.

Čestitke pobjednicima kao i svim sudionicima navedenih natjecanja.

Opširnije ...

OR4ISS this is 9A1A, Do you copy? Over.

Đurđica Fuštar / datum: 7. 11. 2013. 12:20

U godini kada smo obilježili 65 godina postojanja, u suradnji s Hrvatskim DX klubom, Škola je provela jedinstven projekt ARISS, koji je našim učenicima omogućio uspješno ostvarivanje kontakta s Međunarodnom svemirskom postajom. Postavljajući zanimljiva pitanja učenici su izravno komunicirali s astronautom Lucom Parmitanom, a komunikacija radiovezom se odvijala iz Škole dana 26. lipnja 2013. i izuzetno je medijski popraćena.

Više o svemu možete vidjeti u posljednjem broju časopisa radioamaterskog saveza Radio HRS koji nam je posvetio naslovnicu i zanimljiv tekst o projektu (str. 22, 23 i 24).

 

Opširnije ...

Mediji o ARISS-u
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA USPJEŠNO SU USPOSTAVILI VEZU S ASTRONAUTOM SVEMIRSKE POSTAJE

ZAGREB, 26.6.2013. - Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba večeras u 19.30 sati uspješno su uspostavili kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom ISS. Kontakt je ostvaren radiovezom, a u njemu je sudjelovalo 28 učenika radioamatera, koji su u desetminutnom razgovoru s astronautom Lucom Parmitanom doznali ponešto o svemirskoj postaji ISS, svemirskim misijama na postaji te boravku u svemiru općenito. Kontakt je ostvaren suradnjom Tehničke škole Ruđera Boškovića i radioamaterske udruge Hrvatski DX klub iz Zagreba, a u ime svemirskih agencija koordinator projekta je američka svemirska agencija NASA.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 1

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 2

Opširnije ...

Zagrebački učenici uživo razgovarali s astronautom na ISS-u!

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića uživo su razgovarali s astronautom na Međunarodnoj svemirskoj postaji ISS, u sklopu projekta ARISS (Amateur Radio on the International Space Station).

 

više ....

Opširnije ...

NASA potvrdila termin komunikacije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića s astronautom

NASA je odredila da će komunikacija s astronautom biti uspostavljena u srijedu 26. lipnja. Komunikacija će se realizirati iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Getaldićeva 4.Okupljanje sudionika i prezentacija događanja započet će u 18.45 h, a komunikacija s astronautom započet će u 19.30 h.

više ...

Opširnije ...

Prezentacija u sklopu projekta ARISS

Ivan Jurić / datum: 22. 2. 2013. 14:38

U srijedu, 27. veljače 2013. u 19.30 sati, u društvenoj prostoriji škole bit će organizirana prezentacija radioamaterske ekspedicije na otočje Midway na Pacifiku.

 

POZIV NA PREZENTACIJU U SKLOPU PROJEKTA ARISS

Opširnije ...

9A1RBZ from School section of 9A1A

još ponešto o ARRISU na linkovima:

 

http://aprs.fi/9A1RBZ

http://www.qrz.com/db/9a1a

Opširnije ...

9A1RBZ: 53 nova operatora P razreda

Hrvatski DX klub je tijekom jeseni, u sklopu suradnje s Tehničkom školom Ruđera Boškovića iz Zagreba, održao tečaj za radioamatere P kategorije. Tečaj se održavao u školi, a vodili su ga Emil (9A9A) i Nikola (9A5W). U subotu, 15. prosinca pred ispitnim povjerenstvom na čelu s predsjednikom Hrvatskog radioamaterskog saveza Zdenkom Blažičevićem (9A2HI) ispit su položila 53 učenika, svi iz drugih razreda
ove škole.

više ...

Opširnije ...

ARISS: Hrvatski DX klub i Tehnička škola Ruđera Boškovića
ARISS (Amateur Radio on the International Space Station)

Radijska emisija Iz svijeta znanosti, urednice Nikoline Kovačević, emitirana je na HR Radio Sljeme u četvrtak, 25. listopada 2012. u 18.30 sati.
Snimanje je popratio član Foto kino kluba  RUĐER  Damir Mileta.

U pripremi za snimanja emisije sudjelovali su i  koordinator projekta Ivan Jurić, voditeljica projekta Marisa Pihač Balen i voditeljica B smjene Ivana Kovačić.

Na slici s lijeva na desno:

 • predsjednik DX kluba Nikola Perčin;
 • urednica emisije Iz svijeta znanosti Nikolina Kovačević;
 • ravnateljica Đurđica Fuštar;
 • učenici 2h razrednog odjela Lorenzo Jurjević, Mateo Martinjak, Eugen Vušak i bivši učenik Škole Davor Bernardić.

 

Zahvaljujem svima, a posebice predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Davoru Bernardiću na podršci u projektu ARISS i sudjelovanju u navedenoj emisiji.

 

Radio Sljeme

IZ SVIJETA ZNANOSTI

Datum     Naslov Urednik Trajanje Veličina
25.10.2012 Save Play   Glas srednjoškolaca na ISS-u 
Nikolina
Kovačević
  00:17:04  
  7,78 Mb  

 

 

 

Opširnije ...

UČENICI RUĐERA ŠALJU SVOJ GLAS U SVEMIR
HALO, POSTAJA ISS, OVDJE UČENICI IZ RUĐERA

Đurđica Fuštar / datum: 15. 10. 2012. 10:26
Komunikacija će se odvijati posredstvom NASA-e na engleskom jeziku, a predviđena je za prvi kvartal 2013. godine

Opširnije ...

UČENICI RUĐERA PRIČAT ĆE S POSADOM MEĐUNARODNE SVEMIRSKE POSTAJE ISS

Đurđica Fuštar / datum: 15. 10. 2012. 10:32
S postajom komunicirat će se u prvom kvartalu sljedeće godine. U grupi od stotinu učenika sve o svemiru i radioamaterizmu zanima i tri djevojke...

Opširnije ...Copyright © 2005 - 2014. Tehnička škola Ruđera Boškovića