Statistika

KORISNI LINKOVI

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 Visoka škola za informacijske tehnologije 

 

 

 

 

 

 OJU

...

riječ ravnateljice Tehničke škole Ruđera Boškovića

 

 
Uspjesi učenika naše škole
Ravnateljica: Đurđica Fuštar,prof./ datum: 26. 3. 2015. 07:55
 

USPJESI UČENIKA NAŠE ŠKOLE

Posted by tsrb.hr on 25. ožujka 2015
 
Obavijesti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

18. ožujka 2015. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.


Prikaz članka...

 


18. ožujka 2015. Povrat sredstava za srednjoškolski prijevoz učenika koji na području Zagrebačke županije i  Grada Zagreba putuju prijevoznicima Samoborček d.o.o. i Autoturist Samobor d.o.o.


Prikaz članka...

 

 
Nabava udžbenika besplatnih za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba

Prema naputku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a vezano za udžbenike koje je Grad Zagreb za školsku godinu 2014./2015. nabavio za sve učenike i učenice zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji dolaze iz obitelji s troje i više djece, učenici i roditelji trebaju vratiti udžbenike po okončanju nastavne godine (16. lipnja 2015.) ...

više...

 
Dodjela Priznanja Fakulteta strojarstva i brodogradnje

  Fakultet strojarstva i brodogradnje donio je Odluku o dodjeli priznanja srednjim školama čiji su učenici upisali preddiplomski studij na navedenom fakultetu i postigli najbolje rezultate u studiranju.

više ...

pozivnica na svečanu sjednicu Fakultetskog vijeća ..

 
Zahvalnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva


Temeljem kriterija donesenih na sjednici Fakultetskog vijeća od 19. listopada 2011. nagrađuju se srednje škole za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju u vidu dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak.god. 2015./2016. ...

 

više ...


Obavijest o dodijeli Zahvalnica FER-a

 
Iz svijeta znanosti - Ruđer za svjetliju budućnost

Urednik: János Römer Emitirano na radio Sljemenu: Četvrtak, 23.10.2014 18:30


U zagrebačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića završen je projekt "Obnovljivi izvori energije za svjetliju budućnost".

O tome kako se znanstvena postignuća u vezi s korištenjem obnovljivih izvora energije mogu iskoristiti u praksi, to jest kako se kvalificirati, dokvalificirati i prekvalificirati za to sve važnije i sve traženije područje, govori inženjer strojarstva, profesor Tehničke škole Ruđera Boškovića Goran Nuskern.

 

više ....

 
OIE za svjetliju budućnost

 

Ekologija i obnovljivi izvori u središtu su pozornosti suvremenog čovjeka te se sve više ulaže u tehnologiju, ali dakako i obrazovanje po tom pitanju. Toga su vrlo svjesni i u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu ...


više...

 
Završna konferencija projekta "OIE za svjetliju budućnost"

 U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića danas se održala završna konferencija o provedbi projekta „Obnovljivi izvori energije za svjetliju budućnost“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera i suradnika na projektu. Projekt i aktivnosti škole podržao je zamjenik ministra prof.dr.sc. Roko Andričević iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

više ...

 
UČIONICA BUDUĆNOSTI
 
Objave o UČIONICI BUDUĆNOSTI

 

 
Mladi članovi Hrvatskog DX kluba sudjelovali u međunarodnom radio amaterskom natjecanju

Opširnije ...

December YOTA Month

Učenici - radio amateri će tijekom prosinca biti sudionici aktivnosti koju organizira Međunarodna radio amaterska unija -  IARU

Sudjeluju kao jedna od dvije ekipe Hrvatskog radioamaterskog saveza.

 

RADIO AMATERI – UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA  ĆE SUDJELOVATI U PROMOCIJI RADIOMATERIZMA KOJEG ORGANIZIRA MEĐUNARODNA RADIOAMATERSKA UNIJA REGIJE 1 (IARU Region 1)

IARU Region 1 je savez nacionalnih radioamaterskih organizacija države Europe, Afrike, te dijela Azija koji obuhvaća Rusku Federaciju, Mongoliju , Bliski i Srednji istok. Drugu godinu za redom tijekom mjeseca prosinca IARU organizira  aktivnost pod nazivom „December YOTA Month“.

 

 

Opširnije ...

Učenici - radioamateri Tehničke škole Ruđera Boškovića ostvarili vrhunski plasman

Tijekom  25. i 26. siječnja 2014. godine učenici – radioamateri  Tehničke škole Ruđera Boškovića, Marija Šikić, 3.C, Mihaela Šišul, 3.C, Kristijan Karlović, 3.M, Petar Papoči 3.M, Eugen Vušak 3.H, Mateo Martinjak, 3.H  i Borna Bjelkanović, 3.G  sudjelovali su u međunarodnom radioamaterskom natjecanju pod nazivom „UBA DX Contest – SSB“.

Natjecanje je bilo u organizaciji belgijske nacionalne radioamaterske udruge Union Belge des Annonceurs – Unie van Belgische Adveerteerders  (UBA) i u kojem je sudjelovalo više stotina radioamatera iz cijeloga svijeta, bilo kao pojedinci ili kao ekipe. Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radioamaterskih veza, naročito s postajama iz što više država EU, te belgijskih provincija.


[OPŠIRNIJE]

Opširnije ...

KUP JADRANA 2013

Đurđica Fuštar / datum: 29. 11. 2013. 12:12

Prema službenim rezultatima natjecanja Kupa Jadrana 2013, ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića 9A1RBZ osvojila je izvrsno četvrto mjesto. BRAVO NAŠI RADIOAMATERI!!!!

Službeni rezultati natjecanja Kupa Jadrana 2013
, kao i rezultati ostalih KV natjecanja u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza, nalaze se na 9A HF Contest Robotu. Objavom službenih rezultata posljednjeg od tri Kup natjecanja službeni su postali i rezultati trećeg 9A KV superkupa.

Čestitke pobjednicima kao i svim sudionicima navedenih natjecanja.

Opširnije ...

OR4ISS this is 9A1A, Do you copy? Over.

Đurđica Fuštar / datum: 7. 11. 2013. 12:20

U godini kada smo obilježili 65 godina postojanja, u suradnji s Hrvatskim DX klubom, Škola je provela jedinstven projekt ARISS, koji je našim učenicima omogućio uspješno ostvarivanje kontakta s Međunarodnom svemirskom postajom. Postavljajući zanimljiva pitanja učenici su izravno komunicirali s astronautom Lucom Parmitanom, a komunikacija radiovezom se odvijala iz Škole dana 26. lipnja 2013. i izuzetno je medijski popraćena.

Više o svemu možete vidjeti u posljednjem broju časopisa radioamaterskog saveza Radio HRS koji nam je posvetio naslovnicu i zanimljiv tekst o projektu (str. 22, 23 i 24).

 

Opširnije ...

Mediji o ARISS-u
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA USPJEŠNO SU USPOSTAVILI VEZU S ASTRONAUTOM SVEMIRSKE POSTAJE

ZAGREB, 26.6.2013. - Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba večeras u 19.30 sati uspješno su uspostavili kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom ISS. Kontakt je ostvaren radiovezom, a u njemu je sudjelovalo 28 učenika radioamatera, koji su u desetminutnom razgovoru s astronautom Lucom Parmitanom doznali ponešto o svemirskoj postaji ISS, svemirskim misijama na postaji te boravku u svemiru općenito. Kontakt je ostvaren suradnjom Tehničke škole Ruđera Boškovića i radioamaterske udruge Hrvatski DX klub iz Zagreba, a u ime svemirskih agencija koordinator projekta je američka svemirska agencija NASA.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 1

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 2

Opširnije ...

Zagrebački učenici uživo razgovarali s astronautom na ISS-u!

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića uživo su razgovarali s astronautom na Međunarodnoj svemirskoj postaji ISS, u sklopu projekta ARISS (Amateur Radio on the International Space Station).

 

više ....

Opširnije ...

NASA potvrdila termin komunikacije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića s astronautom

NASA je odredila da će komunikacija s astronautom biti uspostavljena u srijedu 26. lipnja. Komunikacija će se realizirati iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Getaldićeva 4.Okupljanje sudionika i prezentacija događanja započet će u 18.45 h, a komunikacija s astronautom započet će u 19.30 h.

više ...

Opširnije ...

Prezentacija u sklopu projekta ARISS

Ivan Jurić / datum: 22. 2. 2013. 14:38

U srijedu, 27. veljače 2013. u 19.30 sati, u društvenoj prostoriji škole bit će organizirana prezentacija radioamaterske ekspedicije na otočje Midway na Pacifiku.

 

POZIV NA PREZENTACIJU U SKLOPU PROJEKTA ARISS

Opširnije ...

9A1RBZ from School section of 9A1A

još ponešto o ARRISU na linkovima:

 

http://aprs.fi/9A1RBZ

http://www.qrz.com/db/9a1a

Opširnije ...

9A1RBZ: 53 nova operatora P razreda

Hrvatski DX klub je tijekom jeseni, u sklopu suradnje s Tehničkom školom Ruđera Boškovića iz Zagreba, održao tečaj za radioamatere P kategorije. Tečaj se održavao u školi, a vodili su ga Emil (9A9A) i Nikola (9A5W). U subotu, 15. prosinca pred ispitnim povjerenstvom na čelu s predsjednikom Hrvatskog radioamaterskog saveza Zdenkom Blažičevićem (9A2HI) ispit su položila 53 učenika, svi iz drugih razreda
ove škole.

više ...

Opširnije ...

ARISS: Hrvatski DX klub i Tehnička škola Ruđera Boškovića
ARISS (Amateur Radio on the International Space Station)

Radijska emisija Iz svijeta znanosti, urednice Nikoline Kovačević, emitirana je na HR Radio Sljeme u četvrtak, 25. listopada 2012. u 18.30 sati.
Snimanje je popratio član Foto kino kluba  RUĐER  Damir Mileta.

U pripremi za snimanja emisije sudjelovali su i  koordinator projekta Ivan Jurić, voditeljica projekta Marisa Pihač Balen i voditeljica B smjene Ivana Kovačić.

Na slici s lijeva na desno:

  • predsjednik DX kluba Nikola Perčin;
  • urednica emisije Iz svijeta znanosti Nikolina Kovačević;
  • ravnateljica Đurđica Fuštar;
  • učenici 2h razrednog odjela Lorenzo Jurjević, Mateo Martinjak, Eugen Vušak i bivši učenik Škole Davor Bernardić.

 

Zahvaljujem svima, a posebice predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Davoru Bernardiću na podršci u projektu ARISS i sudjelovanju u navedenoj emisiji.

 

Radio Sljeme

IZ SVIJETA ZNANOSTI

Datum     Naslov Urednik Trajanje Veličina
25.10.2012 Save Play   Glas srednjoškolaca na ISS-u 
Nikolina
Kovačević
  00:17:04  
  7,78 Mb  

 

 

 

Opširnije ...

UČENICI RUĐERA ŠALJU SVOJ GLAS U SVEMIR
LiDraNo 2015.

Na ovogodišnjem Lidranu nastupili smo sa skupnim dramsko-scenskim izrazom, pojedinačnim dramskim izrazom te literarnim radovima. Naša skupina izvela je dvije predstave, Stoliću, prostri se, (Braće Grimm), te Predstavu ,autorski skupni uradak. Skupini su se pridružili novi članovi, uz Kristinu Radić, Lanu Basić, Anu Zovko, Josipa Briškog, Antu Petrušića, Filipa Knezovića, Matka Tirića,tu su Josip Ćulav, Stjepan Radić, Dominik Dijanić, te Matija Martinec i Dorian Tomas Railey.


[OPŠIRNIJE]

Lidrano 2015.na županijskoj razini održan je u kazalištu Kerempuh 2.veljače za pojedinačne nastupe, te dan kasnije, 3.veljače za skupne dramsko-scenske izvedbe.

[OPŠIRNIJE]
 
Nebo nam nije granica, a svemir je naš drugi dom
 
Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije

29. siječnja 2015. U ponedjeljak, 2. veljače, s radom započinje sedmeročlana Ekspertna radna skupina za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje.


Prikaz članka...

 
Obnovljivi izvori energije (OIE)

Cilj Europske unije je da do 2020. godine koristi 20% energije iz obnovljivih izvora. Obnovljivi izvori energije su vjetar, Sunčeva energija, vodna i plimna snaga, te geotermalna energija i biomasa. Viši udio obnovljivih izvora energije u konačnoj potrošnji omogućava smanjenje proizvodnje stakleničkih plinova, ali i manju ovisnost o uvezenoj električnoj energiji. Razvoj industrije s obnovljivim izvorima energije potiče tehnološke inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi. U sektoru zgradarstva  na razini EU potiče se uporaba energije iz obnovljivih izvora u novim i obnovljenim zgradama.
 

 

 
ISPIT ZA CERTIFICIRANJE INSTALATERA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – FOTONAPONSKIH SUSTAVA

Ispiti za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije  – fotonaponskih sustava uspješno  se održavaju  u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

Na ispit mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju uvjete prema

Pravilniku o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava (Narodne novine 79/13, 85/13) .

Obrazac za prijavu ispita nalazi se na linku: http://www.tsrb.hr/meha

Opširnije...
 
Seminari i prekvalifikacija za certificiranje instalatera ...
Autor: Neven Maleš, 3. 10. 2013.

U Centru za nove tehnologije – Tehničke škole Ruđera Boškovića, održano je deset seminara pod nazivom Solarne fotonaponske elektrane, a namijenjeni su bili polaznicima iz područja elektrotehnike kako bi dobili Certifikat za instalatere fotonaponskih sustava. Ovu edukaciju završilo je 80 polaznika. Svi koji su završili seminar, a imaju iz područja elektrotehnika tri godine radnog iskustva, mogu pristupiti polaganju ispita za dobivanje Certifikata za radove postavljanja fotonaponskih sustava.

 

Članak iz specijaliziranog časopisa za završne radove u graditeljstvu Limarija i Krovoprokrivanje ...


Priloženi dokumenti:
RjesenjeMGIPU.pdf (788.69 KB)
 


 

 
Copyright © 2005 - 2015. Tehnička škola Ruđera Boškovića