Statistika

KORISNI LINKOVI

 

 

 

 

 

  

 

 


 

 

 
  

 

 

 

 

 

 OJU

Saznaj je li Ruđer pravi izbor za tebe ....

Saznaj je li Ruđer pravi izbor za tebe ...

Posted by tsrb.hr on 22. svibanj 2015
Dodjela ZAHVALNICA FSB-a
Ravnateljica: Đurđica Fuštar, prof.  24. 11. 2015.

Kolegij dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje donio je Odluku o dodjeli zahvalnice Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, Zagreb, za veći broj upisanih studenata u preddiplomske studije akad.godine 2014./2015.

 

više ...

 
ZAHVALNICA FER-A
Ravnateljica: Đurđica Fuštar,prof., 20. 11. 2015.

Na Dan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb 20. studenoga 2015. dodjeljena nam je Zahvalnica FER-a

 


opširnije o DANU FAKULTETA...
 
ČESTITKA!
Ravnateljica: Đurđica Fuštar, prof. 11. 11. 2015.

 

 

ČESTITAMO ROBERTU SIGURNJAKU, 3.H i MENTORU MILANU KORAĆU, dipl. ing.,

NA IZNIMNOM USPJEHU!

 

 

NA IZNIMNOM USPJEHU!

 

 

 

 


 
Raspored korištenja školskih radionica za potrebe izrade završnih radova
Za potrebe izrade završnih radova učenicima pojedinog razrednog odjela 4. godine biti će omogućeno korištenje školskih radionica u određenom tjednu i terminu kada pojedina grupa razrednog odjela ima radioničke vježbe prema slijedećem rasporedu:

više ....
 
Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri
Agencija za odgoj i obrazovanje objavljuje novi izmijenjeni vremenik natjecanja i smotri u 2015/2016. godini, koji je izmijenjen zbog preklapanja termina pojedinih natjecanja na školskoj i županijskoj razini. U odnosu na prvotno objavljeni vremenik promijenjeni su termini održavanja: školske i županijske razine Natjecanja iz matematike, školska i županijska razina Natjecanja iz geografije i datum održavanja županijske razine Natjecanja iz povijesti. Promjene termina na školskoj i županijskoj razini pojedinih natjecanja napravljene su da bi se svim učenicima omogućilo sudjelovanja na svim natjecanjima i smotrama.

 

Dokumenti

Vremenik natjecanja i smotri u 2015/2016. školskoj godini (DOC: 95 kb)


 
PRIZNANJA ...
 
Subvencija prijevoza za razdoblje rujan - prosinac 2015.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 7. rujna 2015. donijela Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih  učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2015. godine.

Molimo vas da pozorno pročitate Odluku i Upute.

 

Priloženi dokumenti:
POTVRDA_75%_-_sufinanciranje_me_umjesnoga_javnog_prijevoza_ucenika_ss_(00000002).xlsx (12.82 KB)
POTVRDA_100%_-_sufinanciranje_me_umjesnog_javnog_prijevoza_ucenika_ss.xlsx (12.30 KB)
Uputa_o_nacinu_provo_enja_Odluke_o_kriterijima_i_nacinu_financiranja_troskova_prijevoza__u_razdoblju_rujan_-_prosinac_2015..pdf (531.31 KB)

 

 
OVO SU SVI PROFESORI KOJI ĆE MIJENJATI OBRAZOVNI SUSTAV HRVATSKE

Objavljeno: srednja.hr  11.05.2015 16:58 piše I. B.

 

Do 9. travnja trajao je natječaj, na koji su se mogli javiti profesori za sudjelovanje u radu stručnih skupina, koje će provesti prema pojedinim segmentima Cjelovitu kurikularnu reformu unutar hrvatskog obrazovnog sustava. Prijavilo se 302 predavača, a danas je objavljeno 62 imena, koja su zadovoljila kriterije. Evo svih imena, sortiranih prema odgojno-obrazovnim dijelovima za koja će predlagati reforme.

 

više ...

 

HKO OBAVIJESTI (siječanj - svibanj 2015.)

 
Reforma školstva - prvi rezultati rada stručnih skupina
Posted by tsrb.hr on 9. studeni 2015
 
"PROMOCIJA PRVAKA"

Promocija učenika/ca koji su osvojili prva mjesta na državnim te neko od tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održano...

Posted by tsrb.hr on 30. rujan 2015
 
Obnovljivi izvori energije (OIE)

Cilj Europske unije je da do 2020. godine koristi 20% energije iz obnovljivih izvora. Obnovljivi izvori energije su vjetar, Sunčeva energija, vodna i plimna snaga, te geotermalna energija i biomasa. Viši udio obnovljivih izvora energije u konačnoj potrošnji omogućava smanjenje proizvodnje stakleničkih plinova, ali i manju ovisnost o uvezenoj električnoj energiji. Razvoj industrije s obnovljivim izvorima energije potiče tehnološke inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi. U sektoru zgradarstva  na razini EU potiče se uporaba energije iz obnovljivih izvora u novim i obnovljenim zgradama.
 

 

 
ISPIT ZA CERTIFICIRANJE INSTALATERA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – FOTONAPONSKIH SUSTAVA

Ispiti za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije  – fotonaponskih sustava uspješno  se održavaju  u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

Na ispit mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju uvjete prema

Pravilniku o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije - fotonaponskih sustava (Narodne novine 79/13, 85/13) .

Obrazac za prijavu ispita nalazi se na linku: http://www.tsrb.hr/meha

Opširnije...
 
Seminari i prekvalifikacija za certificiranje instalatera ...
Autor: Neven Maleš, 3. 10. 2013.

U Centru za nove tehnologije – Tehničke škole Ruđera Boškovića, održano je deset seminara pod nazivom Solarne fotonaponske elektrane, a namijenjeni su bili polaznicima iz područja elektrotehnike kako bi dobili Certifikat za instalatere fotonaponskih sustava. Ovu edukaciju završilo je 80 polaznika. Svi koji su završili seminar, a imaju iz područja elektrotehnika tri godine radnog iskustva, mogu pristupiti polaganju ispita za dobivanje Certifikata za radove postavljanja fotonaponskih sustava.

 

Članak iz specijaliziranog časopisa za završne radove u graditeljstvu Limarija i Krovopokrivanje ...


Priloženi dokumenti:
RjesenjeMGIPU.pdf (788.69 KB)
 
AKTIVNOSTI RADIOAMATERA – UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

AKTIVNOSTI RADIOAMATERA – UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKAHrvatski DX klub je ponudio...

Posted by tsrb.hr on 16. rujan 2015

Opširnije ...

Mladi članovi Hrvatskog DX kluba sudjelovali u međunarodnom radio amaterskom natjecanju

Opširnije ...

December YOTA Month

Učenici - radio amateri će tijekom prosinca biti sudionici aktivnosti koju organizira Međunarodna radio amaterska unija -  IARU

Sudjeluju kao jedna od dvije ekipe Hrvatskog radioamaterskog saveza.

 

RADIO AMATERI – UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA  ĆE SUDJELOVATI U PROMOCIJI RADIOMATERIZMA KOJEG ORGANIZIRA MEĐUNARODNA RADIOAMATERSKA UNIJA REGIJE 1 (IARU Region 1)

IARU Region 1 je savez nacionalnih radioamaterskih organizacija države Europe, Afrike, te dijela Azija koji obuhvaća Rusku Federaciju, Mongoliju , Bliski i Srednji istok. Drugu godinu za redom tijekom mjeseca prosinca IARU organizira  aktivnost pod nazivom „December YOTA Month“.

 

 

Opširnije ...

Učenici - radioamateri Tehničke škole Ruđera Boškovića ostvarili vrhunski plasman

Tijekom  25. i 26. siječnja 2014. godine učenici – radioamateri  Tehničke škole Ruđera Boškovića, Marija Šikić, 3.C, Mihaela Šišul, 3.C, Kristijan Karlović, 3.M, Petar Papoči 3.M, Eugen Vušak 3.H, Mateo Martinjak, 3.H  i Borna Bjelkanović, 3.G  sudjelovali su u međunarodnom radioamaterskom natjecanju pod nazivom „UBA DX Contest – SSB“.

Natjecanje je bilo u organizaciji belgijske nacionalne radioamaterske udruge Union Belge des Annonceurs – Unie van Belgische Adveerteerders  (UBA) i u kojem je sudjelovalo više stotina radioamatera iz cijeloga svijeta, bilo kao pojedinci ili kao ekipe. Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radioamaterskih veza, naročito s postajama iz što više država EU, te belgijskih provincija.


[OPŠIRNIJE]

Opširnije ...

KUP JADRANA 2013

Đurđica Fuštar / datum: 29. 11. 2013. 12:12

Prema službenim rezultatima natjecanja Kupa Jadrana 2013, ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića 9A1RBZ osvojila je izvrsno četvrto mjesto. BRAVO NAŠI RADIOAMATERI!!!!

Službeni rezultati natjecanja Kupa Jadrana 2013
, kao i rezultati ostalih KV natjecanja u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza, nalaze se na 9A HF Contest Robotu. Objavom službenih rezultata posljednjeg od tri Kup natjecanja službeni su postali i rezultati trećeg 9A KV superkupa.

Čestitke pobjednicima kao i svim sudionicima navedenih natjecanja.

Opširnije ...

OR4ISS this is 9A1A, Do you copy? Over.

Đurđica Fuštar / datum: 7. 11. 2013. 12:20

U godini kada smo obilježili 65 godina postojanja, u suradnji s Hrvatskim DX klubom, Škola je provela jedinstven projekt ARISS, koji je našim učenicima omogućio uspješno ostvarivanje kontakta s Međunarodnom svemirskom postajom. Postavljajući zanimljiva pitanja učenici su izravno komunicirali s astronautom Lucom Parmitanom, a komunikacija radiovezom se odvijala iz Škole dana 26. lipnja 2013. i izuzetno je medijski popraćena.

Više o svemu možete vidjeti u posljednjem broju časopisa radioamaterskog saveza Radio HRS koji nam je posvetio naslovnicu i zanimljiv tekst o projektu (str. 22, 23 i 24).

 

Opširnije ...

Mediji o ARISS-u
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA USPJEŠNO SU USPOSTAVILI VEZU S ASTRONAUTOM SVEMIRSKE POSTAJE

ZAGREB, 26.6.2013. - Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba večeras u 19.30 sati uspješno su uspostavili kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom ISS. Kontakt je ostvaren radiovezom, a u njemu je sudjelovalo 28 učenika radioamatera, koji su u desetminutnom razgovoru s astronautom Lucom Parmitanom doznali ponešto o svemirskoj postaji ISS, svemirskim misijama na postaji te boravku u svemiru općenito. Kontakt je ostvaren suradnjom Tehničke škole Ruđera Boškovića i radioamaterske udruge Hrvatski DX klub iz Zagreba, a u ime svemirskih agencija koordinator projekta je američka svemirska agencija NASA.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 1

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 2

Opširnije ...

Zagrebački učenici uživo razgovarali s astronautom na ISS-u!

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića uživo su razgovarali s astronautom na Međunarodnoj svemirskoj postaji ISS, u sklopu projekta ARISS (Amateur Radio on the International Space Station).

 

više ....

Opširnije ...

NASA potvrdila termin komunikacije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića s astronautom

NASA je odredila da će komunikacija s astronautom biti uspostavljena u srijedu 26. lipnja. Komunikacija će se realizirati iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Getaldićeva 4.Okupljanje sudionika i prezentacija događanja započet će u 18.45 h, a komunikacija s astronautom započet će u 19.30 h.

više ...

Opširnije ...

Prezentacija u sklopu projekta ARISS

Ivan Jurić / datum: 22. 2. 2013. 14:38

U srijedu, 27. veljače 2013. u 19.30 sati, u društvenoj prostoriji škole bit će organizirana prezentacija radioamaterske ekspedicije na otočje Midway na Pacifiku.

 

POZIV NA PREZENTACIJU U SKLOPU PROJEKTA ARISS

Opširnije ...

9A1RBZ from School section of 9A1A

još ponešto o ARRISU na linkovima:

 

http://aprs.fi/9A1RBZ

http://www.qrz.com/db/9a1a

Opširnije ...

9A1RBZ: 53 nova operatora P razreda

Hrvatski DX klub je tijekom jeseni, u sklopu suradnje s Tehničkom školom Ruđera Boškovića iz Zagreba, održao tečaj za radioamatere P kategorije. Tečaj se održavao u školi, a vodili su ga Emil (9A9A) i Nikola (9A5W). U subotu, 15. prosinca pred ispitnim povjerenstvom na čelu s predsjednikom Hrvatskog radioamaterskog saveza Zdenkom Blažičevićem (9A2HI) ispit su položila 53 učenika, svi iz drugih razreda
ove škole.

više ...

Opširnije ...

ARISS: Hrvatski DX klub i Tehnička škola Ruđera Boškovića
ARISS (Amateur Radio on the International Space Station)

Radijska emisija Iz svijeta znanosti, urednice Nikoline Kovačević, emitirana je na HR Radio Sljeme u četvrtak, 25. listopada 2012. u 18.30 sati.
Snimanje je popratio član Foto kino kluba  RUĐER  Damir Mileta.

U pripremi za snimanja emisije sudjelovali su i  koordinator projekta Ivan Jurić, voditeljica projekta Marisa Pihač Balen i voditeljica B smjene Ivana Kovačić.

Na slici s lijeva na desno:

  • predsjednik DX kluba Nikola Perčin;
  • urednica emisije Iz svijeta znanosti Nikolina Kovačević;
  • ravnateljica Đurđica Fuštar;
  • učenici 2h razrednog odjela Lorenzo Jurjević, Mateo Martinjak, Eugen Vušak i bivši učenik Škole Davor Bernardić.

 

Zahvaljujem svima, a posebice predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Davoru Bernardiću na podršci u projektu ARISS i sudjelovanju u navedenoj emisiji.

 

Radio Sljeme

IZ SVIJETA ZNANOSTI

Datum     Naslov Urednik Trajanje Veličina
25.10.2012 Save Play   Glas srednjoškolaca na ISS-u 
Nikolina
Kovačević
  00:17:04  
  7,78 Mb  

 

 

 

Opširnije ...

 
Copyright © 2005 - 2015. Tehnička škola Ruđera Boškovića