Seminari u Centru za nove tehnologije


CNT – MEHATRONIKA Centar za nove tehnologije organizira seminare iz područja automatizacije za djelatnike iz privrede.

Koncept aktivnog učenja u CNT -u  Centru za nove tehnologije – Mehatronika

Novi koncept učenja bazira se na transferu znanja “učenjem kroz rad” gdje se koriste razne stručne metode (learning by doing, know how).   To je kombinacija virtualnog i stvarnog laboratorija, u kojem se svaki polaznik upoznaje sa tehnološkim problemima i principima rada stvarnih elemenata i sustava koji izvršavaju konkretne zadatke, vježba na računalu učeći na profesionalnim programima te praktično radi na didaktičkim pločama s mjernim instrumentima, komponentama i sustavima. Multimedijalni softver koji se koristi prilagođen je didaktički za aktivno učenje (crtanje shema, signaliziranje greške, zastoja i dr…). Sa ovakvim pristupom stimulira se imaginacija i kreativnost polaznika.

   R. br.    OZNAKA    NAZIV SEMINARA
      1.     OPS – 1  ODRŽAVANJE PNEUMATSKIH SUSTAVA
      2.     S7 – 1     PROGRAMIRANJE PLC-a  SIMATIC S7-1200
      3.     H – 2     HIDRAULIČKO  UPRAVLJANJE
      4.     H – 1  HIDRAULIKA
      5.     S -1  SENZORI S BINARNIM IZLAZOM
       6.     S – 2      SENZORI S ANALOGNIM IZLAZOM
       7.     P – 2      PNEUMATSKO UPRAVLJANJE
       8.     ROB – 1  ROBOTIKA
      9.     U – 1    UPRAVLJANJE
    10.     M – 1  MEHATRONIKA
    11.     REG -1  REGULACIJA
    12.     PT – 1  PROCESNA TEHNIKA 1
    13.     P – 1  PNEUMATIKA 
    14.     PH – 1  PROPORCIONALNA HIDRAULIKA 
    15.     EH – 1  ELEKTROHIDRAULIKA
    16.     EP – 1  ELEKTROPNEUMATIKA

 

Tehnička škola Ruđera Boškovića

Getaldićeva 4

10000 Zagreb 

Broj žiro računa: 2360000-1101239243;   Matični broj: 00488852

 

Prijave za seminare možete poslati na e-mail:tsrb@tsrb.hr ili na fax. 01/23 71 062.

Ako ima više zainteresiranih polaznika za seminar mogu se dogovoriti i dodatni termini održavanja novog seminara, te ako ima 8 polaznika iz iste tvrtke jedan polaznik ima gratis (besplatno) mjesto na seminaru. Kotizaciju (uplatu) za seminar potrebno je izvršiti do početka seminara na žiro račun škole.

Svi seminari  prilagođeni su rješavanju problema u procesu  proizvodnje. Polaznik stječe sigurnost, tehnički je pismen za korištenje postojeće i nove dokumentacije, te ima samopouzdanje kod montaže i otklanjanja zastoja (pravodobno reagira, brzo i efikasno).

CNT raspolaže suvremeno opremljenim laboratorijima novije generacije i pratećom multimedijskom opremom. Nastavu u CNT -u vode vrhunski stručnjaci didaktičari s dugogodišnjim iskustvom i informatičari-specijalisti sa odgovarajućim profesionalnim certifikatima.

Razlozi uvođenja seminara u CNT

Seminari su nastali kao posljedica trendova koji u razvijenom svijetu postoje već desetljećima. Radi se o činjenici da je period zastarijevanja znanja u današnjem svijetu brzih promjena i napretka tehnologije skraćen na svega nekoliko godina.

Ovakvim načinom edukacije polaznici u relativno kratkom vremenu prolaze kroz niz smisleno povezanih seminara kako bi stekli specijalistička znanja i vještina, te se pripremili za rad u novom/starom okruženju.

Seminari u centru za nove tehnologijeSeminari u centru za nove tehnologije

Ciljne skupine:

  • Nastavnici iz strukovnih područja strojarstva, elektrotehnike, informatike.
  • Djelatnici službi održavanja, konstrukcije, tehnologije automatizacije i drugi.

Certifikat iz CNT -a danas predstavlja industrijski priznati standard kojim polaznici dokazuju visoku razinu svojih kompetencija. Certifikat predstavlja poticaj Vašoj vrijednosti na tržištu rada i dodatno omogućava lakši pronalazak novog posla.

Suvremeno tržišno gospodarstvo zahtijeva obrazovanje i osposobljavanje koje je fleksibilno potrebama gospodarskog i uslužnog sektora. Tržište rada sve više poseže za katalogom znanja, umjesto kataloga zanimanja.

U vrijeme brzih promjena jednom usvojena znanja i vještine, i jednom stečeno zanimanje sve brže zastarijevaju, pa zbog toga ne mogu biti dostatni za cijeli život, kao što je bilo moguće u uvjetima klasičnih tehnologija, ili kako to neki kažu, a praksa potvrđuje «znanja dostatna za danas nisu dostatna za sutra».

Više informacija o seminarima možete dobiti na tel. 01/23 71 061, upitom na fax. 01/23 71 062.

Vaše upite (prijave)  možete poslati na e-mail: tsrb@tsrb.hr kontakt osoba Maja Perišić ili na  e-mail: neven.males@gmail.com te na mob. 098 84 73 73 .

 

Neven Maleš, dipl. ing.