Jutarnji list: ŠTO HRVATI ŽELE U 2018. Sedam sasvim različitih ljudi i sedam sasvim različitih želja za godinu koja je pred nama

Sretna Vam 2018.godina SVIMA !

Novu godinu nismo mogli ljepše započeti!
Sedam različitih ljudi,a među njima dva Ruđeraša! Područja ljudskog napretka su kreativnost,inovativnost i humanost.Svoj veliki doprinos u prvom području daje naš bivši učenik Ivan Golubić,a humanost i pomoć potrebitima kroz volontiranje tema je života našeg sadašnjeg učenika Frana Markulina!

Sretna Vam 2018.godina SVIMA !

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/sto-hrvati-zele-u-2018-sedam-sasvim-razlicitih-ljudi-i-sedam-sasvim-razlicitih-zelja-za-godinu-koja-je-pred-nama/6889656/

Ivan Golubić, inovator: ‘Pred nama je jako lijepa godina’

Zagreb, 211117. Avenija Dubrovnik. Ivan Golubic, osnivac tvrtke Mobile Veshile Technology, osmislio je elektricni bicikl Grunner. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Darko Tomas / CROPIX

Ivan Golubić, osnivač tvrtke Mobile Veshile Technology

– 2017. godina bila je jako dinamična, složena, ali nikako dosadna. Tu ne stajem, očekujem da će 2018. biti još dinamičnija. U planu je predstavljanje nekih novih proizvoda, novog modela bicikla i još nekoliko iznenađenja. Puno vrata je otvoreno, a u idućoj godini u planu je i širenje firme i tima te nastavak zabave uz užitak rada na izgradnji odavno započete priče. Unutar ekipe volimo reći kako je jako lijepa godina pred nama i tome se jako veselim!

Ivan Golubić student je zagrebačkog Tehničkog veleučilišta, dolazi iz Pisarovine, a nadarenost za izume i inovatorstvo pokazao je u vrlo ranoj dobi. Prije dvije godine predstavio je Gmobile, vozilo na solarnu energiju kojim se upravlja pomoću aplikacije, a sada se bavi proizvodnjom pametnih bicikala, koji se pune na električnu energiju, a njima se može upravljati i glasovno. Nedavno je osvojio 125 tisuća kuna na Start up Factoryju s timom Flow, gdje je predstavio inovativni sustav koji regulira promet u gradu. (D. Bertek)

Fran Markulin, dobitnik Volonterskog Oskara: “I dalje volontirati i da mi se mnogi pridruže”

Zagreb, 280917. Fran Markulin uspjesno se izlijecio od leukemije. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Sandra Simunovic / CROPIX

Fran Markulin uspješno se izliječio od leukemije.

 

– Godina 2017. bila mi je najbolja do sada. Nagrada koju sam osvojio bila je priznanje za sav moj rad koji sam radio svih ovih godina i to me oduševilo. U novoj, 2018. godini želim i dalje volontirati, krenuti sa svojim vlastitim projektima i sudjelovati u što više projekata koji se rade u udruzi Krijesnica. Prijateljima i obitelji želim sve najbolje u novoj godini te da se osvijeste i da se što više njih uključi sa mnom u volontiranje i sudjeluje u akcijama.”

Učenik Tehničke škole Ruđer Bošković dobitnik je ovogodišnjeg Volonterskog Oskara. Želja za volontiranjem javila mu se nakon izlječenja od leukemije, od koje je obolio sa 11 godina. Već dvije godine volontira u udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica, gdje je odradio više od 250 volonterskih sati. Također, član je školskog Volonterskog kluba Dan uvijek radostan, u koji se uključio 2016. godine. (I. Badanjak)