IZVANNASTAVNA AKTIVNOST: ETIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

NASILJE RAZDVAJA

Biraj stav, a ne stranu!

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST:

ETIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Po treći put zaredom učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića, u sklopu izvannastavne aktivnosti Etika u svakodnevnom životu,  sudjelovali su na Filmu i diskusiji Festivala tolerancije, održanom 30. studenoga 2017. u Kulturnom centu Travno.

Učenici David Kukić, Lara Ivković, Maro Pižeta, Oliver Popović, Mateo Šimičević, Nikola Filip, Tin Švagelj, Marko Gajić, Juraj Sulimanović, Marin Jovanović, Tibor Basletić Požar, Roberto Rosean, Domagoj Bunčić, Goran Martinović, Sven Domazet, Neven Špalj te nastavnica etike Ivana Podnar, prof., sudjelovali su u programu Festivala. Program se sastojao od projekcije filma Takva su pravila (Film je inspiriran istinitim slučajevima vršnjačkog nasilja nad Lukom Ritzom i Denisom Mrnjavavca), diskusije s panelistima na temu nasilja među mladima, njegovim posljedicama i  mogućnosti prevencije i diskusije s učenicima.

Sudionici diskusije bili su Martina Horvat, prof. socijalna pedagoginja i predsjednica Ambidekster kluba, savjetodavnog i edukativnog centra za djecu, mlade i obitelj, Marija Goatti, policijska službenica Službe prevencije Ravnateljstva policije i Tea Brezinšćak, mag. psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

„Cilj programa je, putem filma kao medija i diskusije kao sredstva angažmana pojedinca, skrenuti pažnju mladima i senzibilizirati ih na postojanje  i oblike netolerancije i diskriminacije te ih potaknuti na promišljanje i djelovanje“ što ovaj Festival svakako ostvaruje.

Nakon pogledanog filma učenici su imali prilike čuti iskustva i  savjete  stručnih osoba te priliku podijeliti vlastita iskustva, dojmove i zaključke.

Sudjelovanje učenika na ovakvim događajima je nužno ako želimo društvo tolerancije, mira i poštivanja različitosti.

                                                                                     Ivana Podnar, prof.