CENTAR OIE I ENERGETSKE ELEKTRONIKE

CENTAR OIE I ENERGETSKE ELEKTRONIKE

Tehnička škola Ruđera Boškovića osnivanjem Centra obnovljivih izvora energije i energetske elektronike (OIEiEE) pridružila se globalnoj težnji i trendovima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora

VODITELJ CENTRA OIE I EE

Zoran Kauzlarić, ing.

PARNI TJEDNI:
POSLIJE PODNE
13:30 – 19:35

NEPARNI TJEDNI:
PRIJE PODNE
7:30 – 14:00

centar oie i ee

Centar OIE i EE preuzeo je iz Centra za nove tehnologije programe usavršavanja vezane za obnovljive izvore energije, a programe usvaršavanja na području energetske elektronike razvijat će u skladu s potrebama.

OBAVIJESTi O SEMINARIMA

Novi termin seminara SOLARNE FOTONAPONSKE ELEKTRANE od 11.6.2018. do 15.6.2018.

PRIJAVE DO 5. 6. 2018.

PROGRAMI USAVRŠAVANJA

Programi usavršavanja su namijenjeni već zaposlenim radnicima koji imaju formalno strukovno obrazovanje, koje je potrebno osvježiti novim tehnološkim postupcima i novim područjima primjene.

SPECIJALIST ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE

SPECIJALIST ZA solarne toplovodne sustava

180

/sati

Programi usavršavanja specijalista je u osnovi nadgradnja na četvrti stupanj tehničara strojarske i elektrotehničke struke, može biti djelotvoran i u usavršavanju djelatnika s višom i visokom stručnom spremom, koji u svom ranijem obrazovanju nisu svladali sva tehnička područja. Program usavršavanja traje 180 sati, a nastava se izvodi u poslijepodnevnom terminu od 16 do 20 sati. prethodno završena škola koja je potrebna za upis je najmanje SSS u području strojarstva i elektrotehnike.

Upisi se provode na osnovu javnog natječaja. Svi kandidati koji žele savladati program, a zadovoljavaju uvjete natječaja, upisuju se pod jednakim uvjetima. Broj polaznika u skupinama, broj obrazovnih skupina i kalendar rada utvrđuje se prema interesu polaznika i mogućnostima škole. Škola može s zainteresiranim pravnim subjektima organizirati obrazovanje posebnih skupina i bez javnog natječaja, uz uvjet da ima minimalno 5 polaznika.

MONTER/KA ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE

MONTER/KA ZA SOLARNE TOPLOVODNE SUSTAVE

150

/sati

Programi su dobili pozitivno mišljenje od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje istih.

program usavršavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se u učionici škole, vježbe se izvode sa 65 sati u specijaliziranim učionicama opremljenim za izvođenje vježbi, a praktični dio programa u trajanju od 40 sati izvodi se na ograđenom ravnom ili kosom krovu škole i specijaliziranoj učionici praktične nastave s opremom.